Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αλλαγές στη δομή και λειτουργία ΕΛ.ΑΣ. – ΕΥΠ
Αλλαγές στη δομή και λειτουργία ΕΛ.ΑΣ. – ΕΥΠ

Αλλαγές στη δομή και λειτουργία ΕΛ.ΑΣ. – ΕΥΠ

Αλλαγές σε Αστυνομία και ΕΥΠ προανήγγειλε χθες ο νέος αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη . Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανακοίνωσε την κατάργηση της ομάδας Δ και την υπαγωγή των 260 αστυνομικών που υπηρετούν σ' αυτήν στα ΜΑΤ και στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Οσοι δικυκλιστές της ομάδας αφομοιωθούν στα ΜΑΤ (σχετικό δημοσίευμα στο χθεσινό φύλλο της «Κ») θα υποβοηθούν τις διμοιρίες ενεργώντας ως ομάδες συλλήψεων, διατηρώντας, μάλιστα, τις χαμηλού κυβισμού μοτοσικλέτες τους («παπάκια»).

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, οι αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Υπηρεσίας έγιναν με κριτήριο τη βελτίωση της αστυνόμευσης, αλλά και τον δημοκρατικό έλεγχό της. Σημειώνεται ότι εις βάρος αστυνομικών της Δ είχαν διατυπωθεί καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας και αυθαιρεσία. Μάλιστα, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έρευνα εις βάρος αστυνομικών της υπηρεσίας, που σύμφωνα με καταγγελίες βασάνισαν νεαρούς που προσήχθησαν και τελικά συνελήφθησαν για με μολότοφ εναντίον του Α.Τ. Εξαρχείων.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Εκτός της κατάργησης της ΔΕΛΤΑ, ο κ. Τόσκας προανήγγειλε μείωση του αριθμού των περίπου 70 αστυνομικών που υπηρετούν στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΜ), ενώ το επόμενο διάστημα προτίθεται να προχωρήσει και σε αναδιάταξη – αναδιοργάνωση αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών. «Δεν χρειάζεται να υπάρχουν τμήματα των 8 και 10 αστυνομικών», σχολίασε και προσέθεσε ότι «θέλουμε λιγότερη καταστολή και περισσότερη αστυνόμευση». Στο θέμα παρενέβη και ο γενικός Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, αποκαλύπτοντας ότι ήδη πέντε αστυνομικές περιφέρειες της χώρας έχουν υποβάλει προτάσεις για καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση