Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αλλαγές στη δομή και λειτουργία ΕΛ.ΑΣ. – ΕΥΠ
Αλλαγές στη δομή και λειτουργία ΕΛ.ΑΣ. – ΕΥΠ

Αλλαγές στη δομή και λειτουργία ΕΛ.ΑΣ. – ΕΥΠ

Αλλαγές σε Αστυνομία και προανήγγειλε χθες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανακοίνωσε την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την υπαγωγή των 260 αστυνομικών που υπηρετούν σ’ αυτήν στα ΜΑΤ και στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Οσοι δικυκλιστές της ομάδας αφομοιωθούν στα ΜΑΤ (σχετικό δημοσίευμα στο χθεσινό φύλλο της «Κ») θα υποβοηθούν τις διμοιρίες ενεργώντας ως ομάδες συλλήψεων, διατηρώντας, μάλιστα, τις χαμηλού κυβισμού μοτοσικλέτες τους («παπάκια»).

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, οι αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Υπηρεσίας έγιναν με κριτήριο τη βελτίωση της αστυνόμευσης, αλλά και τον δημοκρατικό έλεγχό της. Σημειώνεται ότι εις βάρος αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ είχαν διατυπωθεί καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας και αυθαιρεσία. Μάλιστα, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έρευνα εις βάρος αστυνομικών της υπηρεσίας, που σύμφωνα με καταγγελίες βασάνισαν νεαρούς που προσήχθησαν και τελικά συνελήφθησαν για επίθεση με μολότοφ εναντίον του Α.Τ. Εξαρχείων.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Εκτός της κατάργησης της ΔΕΛΤΑ, ο κ. προανήγγειλε μείωση του αριθμού των περίπου 70 αστυνομικών που υπηρετούν στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ενώ το επόμενο διάστημα προτίθεται να προχωρήσει και σε αναδιάταξη – αναδιοργάνωση αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών. «Δεν χρειάζεται να υπάρχουν τμήματα των 8 και 10 αστυνομικών», σχολίασε και προσέθεσε ότι «θέλουμε λιγότερη καταστολή και περισσότερη αστυνόμευση». Στο θέμα παρενέβη και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, αποκαλύπτοντας ότι ήδη πέντε αστυνομικές περιφέρειες της χώρας έχουν υποβάλει προτάσεις για καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση