Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αλλαγές στα μέτρα – Τι εξετάζεται για μετακινήσεις, προς άνοιγμα τα κομμωτήρια
Αλλαγές στα μέτρα – Τι εξετάζεται για μετακινήσεις, προς άνοιγμα τα κομμωτήρια

Αλλαγές στα μέτρα – Τι εξετάζεται για μετακινήσεις, προς άνοιγμα τα κομμωτήρια

 Τη σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων εξετάζει η .

Ειδικότερα, αύριο, Tετάρτη, θα συνεδριάσει η υγειονομική επιτροπή για να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο της χώρας.Η επιτροπή θα κάνει αξιολόγηση των μέτρων και θα εξετάσει σε ποια χρειάζονται αλλαγές.

Τα σενάρια που εξετάζονται σε πρώτη φάση είναι: 

– Επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 9 το βράδυ, από 7 που ισχύει μέχρι τώρα.

– Τέλος στην απαγόρευση ς με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033, όπως είχε προκύψει από την τελευταία αυστηρο των μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, δεν εξετάζεται άρση της απαγόρευσης για μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών.

– Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους κλάδους, ο στόχος που έχει τεθεί για το λιαν είναι η 29η Μαρτίου, με καθαρό «αστερίσκο» πάντοτε να καταγραφεί μια επιπεδο της πανδημίας.

Ακόμα πάντως και να ευοδωθεί το σενάριο του «σπαστού» ανοίγματος εντός του Μαρτίου, τα σχολεία και η εστίαση είναι βέβαιο πως προγραμματίζονται για τον Απρίλιο.

Επιθυμία άλλωστε της ς, όπως έχουν πει ουκ ολίγες φορές στελέχη της είναι όταν υπάρξει άνοιγμα μίας κατηγορίας να είναι πλέον οριστικό και να μην υπάρξει πισωγύρισμα.

Σε κάθε περίπτωση, προς το δεν υπάρχει κάτι επίσημο για κανέναν τομέα και οι τελικές αποφάσεις, ως προς τις πρώτες κινήσεις «χαλάρωσης» θα ληφθούν μετά τη σχετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Όπως ανέφεραν άλλωστε κυβερνητικές , το Μαξίμου, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών και ιδίως την κόπωσή τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία, εξετάζει τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες και την επίδραση κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους ς που θα οδηγήσει σταδιακά στην άρση των περιορισμών και στην επάνοδο σε μία νέα .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση