Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αλλα 339 άτομα έφθασαν χθες στα ελληνικά νησιά
Αλλα 339 άτομα έφθασαν χθες στα ελληνικά νησιά

Αλλα 339 άτομα έφθασαν χθες στα ελληνικά νησιά

Εφυγαν λίγοι, ήρθαν όμως περισσότεροι, ενώ παραμένουν χιλιάδες σε οργανωμέ αλλά και σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Χθες, 202 άτομα από Λέσβο και Χίο επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Μαρτίου μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Ωστόσο, μόλις το προηγούμενο 24ωρο έφθασαν στα 339 από τα τουρκικά παράλια. Συνολικά, 52.451 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων επισήμως οι 4.725 στον Πειραιά και πάνω από 11.000 στην Ειδομένη. Η απομάκρυνσή τους από τα δύο σημεία αποτελεί τώρα προτεραιότητα για την , σύμφωνα με τις των υπευθύνων· ωστόσο, ο στόχος δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Χαρακτηριστικά, χθες το βράδυ στον Πειραιά σημειώθηκαν και πάλι μικρής έκτασης επεισόδια κατά το βραδινό εθελοντικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Ο αναπληρωτής ς Αμυνας Δημήτρης δήλωσε χθες ότι έως το Πάσχα θα έχει αδειάσει το λιμάνι, ενώ ο εκπρόσωπος για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος, τονίζοντας ότι ο θα αδειάσει έως το τέλος της εβδομάδας.

Πάντως, η προσπάθεια μέσα στο Σαββατοκύριακο να μεταφερθούν στον Ελαιώνα κάποιοι από εκεί που βρίσκονται στο λιμάνι έπεσε στο κενό. Επίσης, δύο πούλμαν που έφθασαν χθες το πρωί έφυγαν τελικά χωρίς επιβάτες. Οπως αναφέρει εθελόντρια που βρίσκεται στον Πειραιά, η φήμη ότι η μεταφορά σε χώρο φιλοξενίας είναι το πρώτο βήμα για την επαναπροώθηση λειτουργεί αποτρεπτικά.

Η προώθηση του σχεδίου μεταφοράς των μεταναστών από την Ειδομένη και τον Πειραιά βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ολοκλήρωση του κέντρου φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά το επόμενο δεκαπενθήμερο. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, η χωρητικότητά του νέου κέντρου δεν θα ξεπερνά τις 3.000 άτομα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση