Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αλκοόλ: Το τι πίνουμε επηρεάζει το πως νιώθουμε
Αλκοόλ: Το τι πίνουμε επηρεάζει το πως νιώθουμε

Αλκοόλ: Το τι πίνουμε επηρεάζει το πως νιώθουμε

Οι διφορετικοί τύποι λκοολούχων ποτών μπορούν να αλλάξουν και να καθορίσουν τη διάθεση με πολλούς τρόπους, σύμφωνα με μια έρευνα σχετικά με το αλκοόλ και την συναισθηματική κατάσταση. Τα ίσως να σας κάνουν να νιώσετε θυμό, σέξι ή ότι θέλετε να κλάψετε, ενώ το κόκκινο και η μπύρα να σας χαλαρώσουν.

Για την έρευνα στο περιοδικό BMG Open, ερωτήθηκαν σχεδόν 30,000 άτομα ηλικίας 18-34 από 21 διαφορετικές χώρες. Όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι έπιναν μπύρα, και οινοπνευματώδη ποτά και ο καθένας ανέφερε πως ο κάθε τύπος αλκοόλ έχει διαφορετική επίδραση πάνω του. Ενώ η κατανάλωση λίγων ποτών μπορεί να αποδειχτεί ευχάριστη, οι ελπίζουν πως τα ευρήματα της έρευνας θα τους βοηθήσουν να διευκρινίσουν τους κινδύ που ενέχει ο εθισμός στο αλκοόλ.

Εκρήξεις θυμού

Με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι γίνονται πιο ανεκτικοί στο αλκοόλ και καταλήγουν να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ, προκριμένου να αισθανθούν τις θετικές επιδράσεις του ποτού. Ωστόσο, ενέχει ο κίνδυνος να προκαλέσουν κι αρνητικές, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Μάρκ Μπέλις του οργανισμού Δημοσίας Υγείας της Ουαλίας.

Η ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα, που προσέλαβε συμμετέχοντες μέσω αγγελιών σε εφημερίδες και περιοδικά και από τα , έδειξε ότι:

  • Το κόκκινο κρασί τείνει να κάνει τους ανθρώπους πιο ληθαργικούς από το λευκό κρασί
  • Οι ερωτηθέντες απάντησαν πως αισθάνονται πιο χαλαροί όταν πίνουν κόκκινο κρασί ή μπύρα
  • Πάνω από το 40% δήλωσε ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών τους κάνει να αισθάνονται σέξι
  • Πάνω από τους μισούς απάντησαν πως η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών τους δίνει ενέργεια και αυτοπεποίθηση
  • Περίπου ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι αισθάνεται πιο επιθετικό όταν καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά
  • Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών είναι πιο πιθανή να σχετίζεται με συναισθήματα θυμού, αδιαθεσίας, νευρικότητας και κλάματος.
  • Οι άντρες ήταν πολύ πιο επιρρεπείς συγκριτικά με τις γυναίκες να συσχετίσουν συναισθήματα θυμού με όλους τους τύπους αλκοόλ, ιδιαίτερα με πιο δυνατά ποτά

Ωστόσο, τα ευρήματα έδειξαν μόνο έναν συσχετισμό και δεν εξήγησαν τις αιτίες αυτών των αλλαγών. Ο καθηγητής Μπέλις ανέφερε πως το περιβάλλον στο οποίο καταναλώνεται το αλκοόλ ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που έλαβε υπόψιν της η έρευνα, και συγκεκριμένα αν η κατανάλωση ποτού έγινε στο ή σε εξωτερικό χώρο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση