Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Aλέξης Τσίπρας στα Χανιά: “θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα έργα ιδιαίτερης σημασίας”
Aλέξης Τσίπρας στα Χανιά: “θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα έργα ιδιαίτερης σημασίας”

Aλέξης Τσίπρας στα Χανιά: “θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα έργα ιδιαίτερης σημασίας”

Στη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Με τη φράση «Θα αναρωτιέστε γιατί ήρθα πριν τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη.  Ο λόγος δεν είναι ότι διπλώνει ο χάρτης και συμπίπτουν. Ο λόγος είναι γιατί έχω αποφασίσει να ξεκινήσω από σήμερα και όλο το φθινόπωρο, μια σειρά από περιοδείες και συναντήσεις με τους φορείς σε κάθε Περιφέρεια, για να ελέγξουμε μαζί το πώς προχωρά η υλοποίηση των εξαγγελιών που από κοινού καταλήξαμε στα Περιφερειακά Συνέδρια”  άνοιξε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Μάλιστα είπε πως  κατά την άποψή του ήταν μια πολύ σημαντική τομή τα Περιφερειακά Συνέδρια, ένας θεσμός, που δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει συλλογικά να κουβεντιάζουμε, να συνθέτουμε και να καταλήγουμε σε αποφάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική του κάθε τόπου ξεχωριστά, για να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου.

“Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι να δούμε την ταχύτητα υλοποίησης, πού υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες. Διότι εάν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα από κοινού σχεδιάσαμε, πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: “Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν τα τρία αυτά χρόνια δρομολογηθεί πιστώσεις ικανοποιητικές, μεγαλύτερες σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σημασία όμως δεν έχει μόνο η δρομολόγηση των πιστώσεων, αλλά και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες και -ξέρεις εσύ από αυτές αγαπητέ Περιφερειάρχη- για να ξεκινήσει η υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων για την περιοχή. Συνολικά για την Περιφέρεια της Κρήτης. ”

Για τα Χανιά και για το νομό τόνισε ότι, εκτός από σημαντικά έργα σαν αυτά που συζήτησαν  πιο πριν, την Παλαιόχωρα,  Κάνδανο, Αποκόρωνα, η κυβέρνηση θέλει να τρέξουν πιο γρήγορα και έργα ιδιαίτερης σημασίας,  για την πόλη των Χανίων, όπως η μεταφορά του στρατοπέδου και μια σειρά από άλλα.

Τέλος εξετάστηκε και το ζήτημα του ΒΟΑΚ,  η  εξέλιξη και δρομολόγηση των διαδικασιών, αλλά και του αεροδρομίου στο Καστέλι.

 

Για την

Για τα ΤΟΜΥ και την ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Τώρα που ανασαίνουμε, γιατί μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για μας, να επιβλέψουμε, και εγώ προσωπικά, την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους Δημάρχους του Νομού Χανίων και τον Περιφερειάρχη. Στην Περιφέρεια Κρήτης έχουμε εξαγγείλει μεγαλόπνοους σχεδιασμούς. Είναι στοίχημά μας, αυτοί να προχωρήσουν γρήγορα.

Επισκέφτηκα εδώ μια Τοπική Μονάδα Υγείας, δύο, γιατί συστεγάζονται, που είναι, θα έλεγα, μια πολύ σημαντική θεσμική τομή για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Αν θέλετε, είναι επίσης ένα στοίχημα για μας, αξιακού χαρακτήρα στοίχημα. Διότι, εδώ, προσέρχονται κυρίως πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά ιατρεία. Μεγάλη μάζα πληθυσμού, που πριν εγκαινιάσουμε αυτό τον θεσμό, ήταν σε κοινωνικά ιατρεία ή χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ενάμιση εκατομμύριο συμπολίτες μας, πλέον, έχουν πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας. Είναι ένα έργο σημαντικό και έχει ιδιαίτερη σημασία να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση