Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αλαλούμ με το σχέδιο των νέων αντικειμενικών
Αλαλούμ με το σχέδιο των νέων αντικειμενικών

Αλαλούμ με το σχέδιο των νέων αντικειμενικών

Σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των νέων αντικειμενικών αξιών εκφράζουν μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εκτιμήσεων ακινήτων, ενώ την ίδια στιγμή οι μεσίτες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να βοηθήσουν στην αναπροσαρμογή των τιμών προσφέροντας τα δικά τους στοιχεία. Αυτό είναι το που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους πιστοποιημένους εκτιμητές του σχετικού μητρώου του υπ. Οικονομικών, η οποία έληξε την προηγούμενη Παρασκευή.

Από την άλλη πλευρά, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι περισσότεροι από 200 εκτιμητές ακινήτων () υπέβαλαν αίτηση για τον καθορισμό των νέων τιμών ζώνης καλύπτοντας το σύνολο των περιοχών της χώρας. Αναφέρουν μάλιστα ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχει εκδοθεί η υπουργική με την οποία θα ανατίθενται στους εκτιμητές ακινήτων οι περιοχές για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Σημειώνεται ότι από την ανάληψη των καθηκόντων τους θα έχουν περιθώριο 20 ημερών για να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις.
Ασφυκτικό πλαίσιο

Από τον σύλλογο εκτιμητών θεωρούν ότι ο δεν επαρκεί σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι εάν οι εκτιμητές που υπέβαλαν αίτηση ανέρχονται σε 200 θα πρέπει να τροποποιηθεί και η υπουργική προκειμένου να τους ανατεθούν περισσότερες ζώνης στον καθένα. Δηλαδή η απόφαση προβλέπει ότι κάθε εκτιμητής μπορεί να εισηγηθεί την αναπροσαρμογή 100 τιμών ζώνης. Η μικρή όμως συμμετοχή οδηγεί στην αναγκαστική ανάθεση τουλάχιστον 200 τιμών ζώνης ανά εκτιμητή. Υποστηρίζουν επίσης από τον σύλλογο εκτιμητών ότι ο των 20 ημερών θα επαρκούσε στην περίπτωση που υπέβαλαν αίτηση περίπου 500 εκτιμητές ακινήτων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΠΠΜ απαιτεί μετρήσεις για #διοξίνες στο Βόλο και παύση της καύσης σκουπιδιών #διοξίνες - https://t.co/tt396b1rMI -

  • Στην εκδήλωση της Πανθεσσαλικής Στέγης για τον Παπαδιαμάντη η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ - https://t.co/ZZTHlCiVge… -

  • Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου #όμιλοςδημοσιογραφίας #πρότυποΓυμνάσιοΒόλου - https://t.co/2Sv5uZg1iA -

"Αλιεύοντας" την είδηση