Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Άκυρες κρίθηκαν από το ΣτΕ οι ρυθμίσεις για το «πόθεν έσχες»
Άκυρες κρίθηκαν από το ΣτΕ οι ρυθμίσεις για το «πόθεν έσχες»

Άκυρες κρίθηκαν από το ΣτΕ οι ρυθμίσεις για το «πόθεν έσχες»

Ακυρες και ανεφάρμοστες κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι υπουργικές αποφάσεις για τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες». Η απόφαση αφορά όλους τους υποχρέους κατά τον νόμο να υποβάλλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και να υπόκεινται σε ειδικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, εν Ολομελεία, με πρόεδρο τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο του ΣτΕ Διομήδη Κυριόπουλο, έκρινε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το «πόθεν έσχες» είναι άκυρες και δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Η απόφαση της Ολομελείας αφορά όλους όσοι δηλώνουν «πόθεν έσχες», πολιτικούς, στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυβερνητικούς παράγοντες, δημοσιογράφους, δικαστικούς και άλλους, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πρέπει να φέρει νέες υπουργικές αποφάσεις και να ρυθμίσει τα του «πόθεν έσχες» σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Ακυρες και ανεφάρμοστες κρίθηκαν οι ρυθμίσεις των υπουργικών αποφάσεων Τσακαλώτου – Παπαγγελόπουλου, που όριζαν ότι οι υπόχρεοι για δηλώσεις «πόθεν έσχες» πρέπει να δηλώνουν μετρητά πάνω από 15.000 που έχουν στα σπίτια τους ή σε θυρίδες (εκτός τραπεζικών καταθέσεων). Επίσης, κρίθηκαν άκυρες οι ρυθμίσεις που υποχρέωναν σε δήλωση «πόθεν έσχες» για κινητά πράγματα, πολυτελή αντικείμενα, κοσμήματα, οικογενειακά κειμήλια, αξίας πάνω από 30.000.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι πέντε νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/OQhhsDMnSC -

  • Στη Σκόπελο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος - https://t.co/erYIHsyc9o -

  • Σεισμικές δονήσεις κοντά στο Βελεστίνο - https://t.co/xG6rq9qtjk -

"Αλιεύοντας" την είδηση