Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω του ΟΠΕΚ και του… κρύου
Ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω του ΟΠΕΚ και του… κρύου

Ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω του ΟΠΕΚ και του… κρύου

Ανοδικές τάσεις άρχισαν να καταγράφονται στις τιμές των καυσίμων, λόγω της ς των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Από τις αρχές της εβδομάδας, οι τιμές στα καύσιμα κίνησης (βενζίνες και ντίζελ) έχουν «τσιμπήσει» τρία λεπτά το λίτρο, ενώ ανοδικά κινείται τις τελευταίες δύο ημέρες και η τιμή του πετρελαίου ς, την ίδια στιγμή που η θερμοα σε ολόκληρη τη χώρα άρχισε να πέφτει. Ετσι, οι καταναλωτές που δεν γέμισαν τις δεξαμενές τις προηγούμενες ημέρες, θα χρειαστεί να πληρώσουν ακριβότερα το πετρέλαιο ς, καθώς η τιμή από προχθές άρχισε να ανεβαίνει και να διαμορφώνεται στα 96-97 λεπτά το λίτρο έναντι 93-95 λεπτών το λίτρο στην αρχή της περιόδου διακίνησης του καυσίμου. Η αγορά προβλέπει ανοδική τάση και τις επόμενες ημέρες, ενώ σε πολλούς νομούς της χώρας, όπως Ευρυτανίας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λέσβου και Φωκίδας, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει ξεπεράσει το ένα ευρώ το λίτρο.

Στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου η των τιμών εμπνέει προσδοκίες για περαιτέρω του «μαύρου χρυσού» έπειτα από τρία χρόνια κάμψης. Χθες οι τιμές έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τα μέσα του 2015, με το αργό ΗΠΑ να κυμαίνεται στα 54,56 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 61,40 δολάρια το βαρέλι, έχοντας, όμως, αγγίξει νωρίτερα τα 62 δολάρια το βαρέλι.

Η ανοδική του «μαύρου χρυσού» που άρχισε τον Ιούλιο επιταχύνθηκε τον περασμένο μήνα, στη διάρκεια του οποίου οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 7%. Και αυτό γιατί την περασμένη εβδομάδα ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν εξέφρασε την πρόθεσή της χώρας του να παρατείνει τη μείωση της παρς και πέραν του Μαρτίου του , έπειτα από ανάλογη δέσμευση του Ρώσου προέδρου . Είχε προηγηθεί στις 16 Οκτωβρίου η επίθεση που εξαπέλυσε ο ιρακινός στρατός κατά των Κούρδων μαχητών στο ιρακινό Κουρδιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η προσφορά «μαύρου χρυσού» από τις πετρελαιοπηγές του Κιρκούκ και να καλλιεργηθεί ανησυχία για την προσφορά ιρακινού πετρελαίου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση