Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ακριβή καταγραφή κρουσμάτων και απομόνωσή τους από τον υγιή πληθυσμό
Ακριβή καταγραφή κρουσμάτων και απομόνωσή τους από τον υγιή πληθυσμό

Ακριβή καταγραφή κρουσμάτων και απομόνωσή τους από τον υγιή πληθυσμό

Ζητά με του στον πρωθυπουργό ο καθηγητής του Π.Θ.

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας και πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας ς Δημήτριος Κουρέτας, με την οποία ζητά τον εντοπισμό και την ακριβή καταγραφή των κρουσμάτων σε όλο τον πληθυσμό, καθώς και την απομόνωση των κρουσμάτων από τον υγιή πληθυσμό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουρέτας  έστειλε την ακόλουθη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία  αναφέρει:  ” Κύριε Πρωθυπουργέ, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή λόγω του κορονωιού έχουμε να λύσουμε δύο θέματα:

1. Εντοπισμό και ακριβή καταγραφή των κρουσμάτων σε όλο τον πληθυσμό .

2. Απομόνωση όλων των κρουσμάτων από τον υγιή πληθυσμό.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην αρχή της επιδημίας και βλέπουμε ότι διενεργούνται καθημερινά ελάχιστα τέστ και κυρίως σε μεγάλους στην ηλικία ( το πολύ 300-400), δηλαδή χάνουμε τη δυνατότητα καταγραφής και εντοπισμού των κρουσμάτων, στις νέες ηλικίες. Αυτό έκανε και η με πολύ άσχημα αποτελέσματα. Επίσης χάνουμε τη δυνατότητα απομόνωσής τους από τους υγιείς.

Η ενώ έπαιρνε δείγματα κυρίως από μεγάλους στην ηλικία , η Γερμανία και η από όλες τις ηλικίες και μάλιστα μαζικά.

Η ηλικιακή κατανομή του πληθυσμού στην Νότια συμβαδίζει σχεδόν απόλυτα με την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων προσβολής από τον κορωνοϊό. Το γεγονός ότι η Κορέα με 50 εκατ. πληθυσμό παίρνει 20.000 δείγματα τη μέρα, ηταν σαν εμείς να παίρναμε 3000 δείγματα τη μέρα από όλες τις ηλικίες. Έτσι η Κορέα έχει σχεδόν 10 φορές λιγότερα και η Γερμανία 25 φορές λιγότερα από την Ιταλία, επειδή ακριβως κατήρτησε χάρτη της διασποράς σε όλες τις ηλικίες και απομόνωσε τους του ιού.

Οι νεαροί διασπείρουν χωρίς να νοσούν. Αυτους θέλουμε να βρούμε. Κάνουμε επιλογή των δειγμάτων και αυτό μπορεί αποδειχθεί καθοριστικό στην εξέλιξη της επιδημίας. Χωρίς τη διάγνωση και τον εντοπισμό των κρουσμάτων, δεν μπορείς να απομονώσεις τα κρούσματα από τους υγιείς.

Χρειάζεται να προσθέσουμε μέτρα, άμεσα πριν είναι αργά. Το υπάρχον σύστημα συνεχίζει να παίρνει δείγματα. Απαιτείται να γίνει ενα είδος επίταξη εξοπλισμού και προσωπικού με λειτουργία των εργαστηρίων που ήδη διενεργούν τις εξετάσεις αυτή τη στιγμή όλο το 24ωρο. Επίσης με το ίδιο σκεπτικό να επιταχθούν όλα τα εργαστήρια στα ακαδημαικά και ερευνητικά ιδρύματα αλλα και στον ιδιωτικό τομέα που είναι διαπιστευμένα να διενεργήσουν τα τέστ άμεσα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των Υπουργείων Ερευνας και Παιδείας. Πρέπει να φτιάξουμε το χάρτη διασποράς με τυχαία δείγματα όπως η Κορέα ( συνεργεία στο δρόμο ειδικά να παίρνουν δείγμα από το στόμα σε σάλιο μαζικά σε κάθε πόλη) μέσα στην εβδομάδα όπως και την επόμενη.”

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση