Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές ανά την Ελλάδα
Ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές ανά την Ελλάδα

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές ανά την Ελλάδα

Που θ «χτυπήσει» πιο έντον η κακοκαιρία

Το άγριο «πρόσωπό» του έχει αρχίσει να δείχνει ήδη ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις ισχυρές καταιγίδες, την πτώση της ς και τους θυελλώδεις ανέμους να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους.

Είναι ενδεικτικό ότι στη η βροχή που έπεσε τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Εντονα είναι τα προβλήματα και στο νομό Αχαϊας με τις καταιγίδες και το χαλάζι να πλήττουν κυρίως ορεινές περιοχές.

Η Πατρών – Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κάτω ς έκλεισε λόγω της ισχυρής ς. Κλειστό είναι το ρεύμα προς Πάτρα ενώ σε πολλά σημεία οι οδηγοί έχουν σταματήσει γιατί δεν υπάρχει ορατότητα.

Σοβαρά προβλήματα από τη και τις κατολισθήσεις έχουν προκληθεί και στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Καλαβρύτων.

Επίσης, όπως αναφέρει το thebest.gr η τζαμαρία του κολυμβητηρίου Πεπανός όπου διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, υποχώρησε, με αποτέλεσμα τα τζάμια να πέσουν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής και η κεραυνική δραστηριότητα, όπως έχουν καταγραφεί από το meteo.gr, μέχρι τις 1900 της Κυριακής

Η ΕΜΥ είχε εκδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για σημαντική μεταβολή του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες, από τα βόρεια και με κύρια χαρακτηριστικά τις και καταιγίδες (που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους θυελλώδεις ανέμους.

Καταιγίδες προβλέπονταν μετά το μεσημέρι σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται τις απογευματινές/βραδινές ώρες στην Δυτική Στερεά, Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής). Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην περιοχή της ς.

Η θα σημειώσει πτώση στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Στον ακόλουθο χάρτη εμφανίζονται οι περιοχές που το βράδυ της Κυριακής στις 21:00 θα βιώσουν τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα.

Την Δευτέρα αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα του διημέρου, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς. Την Δευτέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων και στην Αττική.

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο το πρωί της Δευτέρας από καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr

https://www.kathimerini.gr/weather

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση