Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / «Ακούγαμε τους Ρομά να βρίζουν και να μας απειλούν» – Καταγγελία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για ασυρμάτους
«Ακούγαμε τους Ρομά να βρίζουν και να μας απειλούν» – Καταγγελία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για ασυρμάτους

«Ακούγαμε τους Ρομά να βρίζουν και να μας απειλούν» – Καταγγελία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για ασυρμάτους

Την σφοδρή αντίδραση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Α.Τ. Ανω Λιοσίων και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 9 αστυνομικών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) καταγγέλει ότι στη διάρκεια των συγκρούσεων και ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ προσπαθούσε να συντονίσει τις αστυνομικές δυνάμεις, μέλη της κοινότητας των Ρομά που μετείχαν στα επεισόδια παρενέβαιναν με δικούς τους ασυρμάτους στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ. βρίζοντας και απειλώντας τους αστυνομικούς!

Το κωμικοτραγικό συμβάν, όπως και άλλα, αντίστοιχα που έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν, αποδίδεται στην αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργήσει το ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών TETRA, με συνέπεια οι αστυνομικοί «πρώτης γραμμής» να χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα το παρωχημένο αναλογικό σύστημα.

Η οριστική συμφωνία για την παραλαβή του συστήματος TETRA υπεγράφη μετά από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών στα μέσα Οκτωβρίου. Η ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο, δεν έχει ακόμα προμηθευτεί τους πομποδέκτες (ατομικούς ασυρμάτους) με αποτέλεσμα το εξελιγμένο ψηφιακό σύστημα να παραμένει εκτός λειτουργίας.

«Μετά και τα γεγονότα στα Άνω Λιόσια, συνέπεια των οποίων οχτώ  συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ και ένας της Ο.Π.Κ.Ε, τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, αναδείχθηκε εκτός από την παθογένεια της ασύδοτης δράσης ομάδων Ρομά της Δυτικής Αττικής και η δυνατότητα να παρεμβαίνουν στη συχνότητα της Αστυνομίας, να διαβιβάζουν ασυρματικά, να υβρίζουν και να απειλούν με περίσσιο θράσος!!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αττικής.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έσπασε πλάτανος στις Πινακάτες Πηλίου - https://t.co/R4myCVAf87 -

  • Μιλτιάδης Παπαδημητρίου: Χρεώνει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με δάνειο η Δημοτική Αρχή Μιτζικού - https://t.co/ECw3QquNIQ -

  • O Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών - https://t.co/bwfHpcfpJe -

"Αλιεύοντας" την είδηση