Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ακαρπο αναμένεται το σημερινό Eurogroup
Ακαρπο αναμένεται το σημερινό Eurogroup

Ακαρπο αναμένεται το σημερινό Eurogroup

Άκαρπο αναμένεται το σημερινό Eurogroup το οποίο πολύ πιθανόν να εξελιχθεί σε ένα κλίμα βαρύ για την Ελλάδα. Μετά από ένα σαββατοκύριακο συνεχών διαβουλεύσεων ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική πλευρά, χθες το βράδυ η έκτακτη του Euroworking group έληξε για άλλη μία φορά χωρίς .

Κατά την είσοδο του ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε ότι «πρέπει να ολοκληρώσουμε το πρώτο σετ πολύ γρήγορα και μερικά για τις διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να λυθούν για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών».

Ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Π. Μοσκοβισί ήταν πιο αισιόδοξος δηλώνοντας ότι «τα περισσότερα έχουν εγκριθεί, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας και δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θα θέλαμε. Με κλίμα συνεργασίας θα τα καταφέρουμε, αν όχι σήμερα, στις επόμενες ημέρες, μέσα στην εβδομάδα. Δεν είμαστε μακριά, όμως ξεκάθαρα μας έχει απομείνει λίγος δρόμος».

To σημερινό Eurogroup θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποτιμήσουμε την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις. Προσερχόμενος στη δήλωσε πως κατά την επίσκεψή του στην διαπίστωσε ότι η προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και της πρώτης αξιολόγησης παραμένει σημαντική. Παρόλα αυτά, συνέχισε υπάρχουν κάποια ανοιχτά ζητήματα τα οποία στόχος είναι να επιλυθούν τις επόμενες ημέρες. Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορούσε ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση η προσφυγική κρίση, σημείωσε πως δεν υπάρχει «άμεση σύνδεση», ωστόσο είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει τόσο με έκτακτη χρηματοδότηση όσο και με τεχνογνωσία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση