Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ακαρπο αναμένεται το σημερινό Eurogroup
Ακαρπο αναμένεται το σημερινό Eurogroup

Ακαρπο αναμένεται το σημερινό Eurogroup

Άκαρπο αναμένεται το σημερινό το οποίο πολύ πιθανόν να εξελιχθεί σε ένα βαρύ για την . Μετά από ένα σαββατοκύριακο συνεχών διαβουλεύσεων ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική πλευρά, χθες το βράδυ η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euroworking group έληξε για άλλη μία φορά χωρίς συμφωνία.

Κατά την είσοδο του ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε ότι «πρέπει να ολοκληρώσουμε το πρώτο σετ προαπαιτούμενα πολύ γρήγορα και μερικά προαπαιτούμενα για τις διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να λυθούν για να μην τεθεί σε κίνδυνο η των ελληνικών τραπεζών».

Ο αρμόδιος Οικονομικών Π. ήταν πιο αισιόδοξος δηλώνοντας ότι «τα περισσότερα προαπαιτούμενα έχουν εγκριθεί, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας και δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θα θέλαμε. Με συνεργασίας θα τα καταφέρουμε, αν όχι σήμερα, στις επόμενες ημέρες, μέσα στην εβδομάδα. Δεν είμαστε μακριά, όμως ξεκάθαρα μας έχει απομείνει λίγος δρόμος».

To σημερινό θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποτιμήσουμε την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε πως κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα διαπίστωσε ότι η προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και της πρώτης αξιολόγησης παραμένει σημαντική. Παρόλα αυτά, συνέχισε υπάρχουν κάποια ανοιχτά ζητήματα τα οποία στόχος είναι να επιλυθούν τις επόμενες ημέρες. Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορούσε ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση η προσφυγική , σημείωσε πως δεν υπάρχει «άμεση σύνδεση», ωστόσο είναι δεδομένο ότι η αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει τόσο με έκτακτη χρηματοδότηση όσο και με τεχνογνωσία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση