Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αγωγή 32 εκατ. του Star για απώλεια εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες
Αγωγή 32 εκατ. του Star για απώλεια εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες

Αγωγή 32 εκατ. του Star για απώλεια εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες

Τι απαντά ο

Σε εναντίον του Δημοσίου προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel, και μάλιστα ονομαστικά στο πρόσωπο των σημερινών νόμιμων εκπροσώπων του, δηλαδή των δύο υπουργών, Τσακαλώτου, Παππά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ.Κρέτσου, ζητώντας αποζημίωση πάνω από 30 εκατ. Ευρώ.

Ο λόγος όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά είναι η «αποκατάσταση» της «ζημίας» που προεκλήθη «από το γεγονός της συμμετοχής μας και της ς μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

Το STAR μάλιστα υποστηρίζει ότι εξ αιτίας της μη αδειοδότησης, έχασε το Survivor, το οποίο είχε κλείσει, άρα, έχει διαφυγόντα έσοδα.

Το κανάλι διεκδικεί με την του συνολικά 32,4 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι για τη ζημιά που υπέστη το Star Channel, ήτοι 637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, αλλά ζητάει και χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική .

Η απάντηση του Νίκου Παππά

Ο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω απάντησε στο Star Channel γράφοντας:

«Το Star έχασε το #survivor και ζητά αποζημίωση 32εκ.€  Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων τζερ».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση