Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Άγκυρα προς Τσίπρα: Ψάξτε στο υπουργικό σας συμβούλιο για επιθετικότητα
Άγκυρα προς Τσίπρα: Ψάξτε στο υπουργικό σας συμβούλιο για επιθετικότητα

Άγκυρα προς Τσίπρα: Ψάξτε στο υπουργικό σας συμβούλιο για επιθετικότητα

Οξύττη ήτν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη ο οποίος κατά τη διάρκεια πάνελ διαλόγου στο Νταβός χαρακτήρισε την Τουρκία «επιθετικό γείτονα»

Σε δήλωσή του, πριν από λίγο, ο  εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ανέφερε:

«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να  αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός.

Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο του συμβούλιο για απτά παρα «επιθετικότητας». Ολοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του»

Η επίμαχη αποστροφή του λόγου του κ. Τσίπρα σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μεταναστευτικό όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αναφέρει τα εξής:.

«Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο της ς. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χς εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το . Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση