Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άγκυρα προς Τσίπρα: Ψάξτε στο υπουργικό σας συμβούλιο για επιθετικότητα
Άγκυρα προς Τσίπρα: Ψάξτε στο υπουργικό σας συμβούλιο για επιθετικότητα

Άγκυρα προς Τσίπρα: Ψάξτε στο υπουργικό σας συμβούλιο για επιθετικότητα

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατά τη διάρκεια πάνελ διαλόγου στο Νταβός χαρακτήρισε την Τουρκία «επιθετικό γείτονα»

Σε δήλωσή του, πριν από λίγο, ο  εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ανέφερε:

«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να  αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός.

Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα «επιθετικότητας». Ολοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του»

Η επίμαχη αποστροφή του λόγου του κ. Τσίπρα σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συζήτησης για το όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αναφέρει τα εξής:.

«Το είναι πρόβλημα που αφορά στο της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο : ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο , το . Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο ».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση