Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»
Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»

Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»

Ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου αντιμετωπίζει η την κοινή στρατιωτική ς-Αιγύπτου στην Ρόδο, όπως φαίνεται και σε σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τις στρατιωτικές μας αρχές, ενημερωθήκαμε ότι η και η πραγματοποιούν μια αμφίβια επιθετική στο νησί της Ρόδου», τονίζει το τουρκικό στο ανακοινωθέν του, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η Συνθήκη του Παρισιού του 1947 απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική στην Ρόδο, η οποία παραδόθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της ς (του νησιού). Έτσι, αυτή η άσκηση που πραγματοποιείται στην Ρόδο είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Στην συνέχεια, το τουρκικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι μεταβιβάστηκε το εξής μήνυμα στον Πρέσβη της Ελλάδας στην : «Πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, οι οποίες κορυφώνουν την ένταση στο Αιγαίο.»

Στο τέλος του ανακοινωθέντος, η τουρκική πλευρά τονίζει τα εξής: «Τονίζουμε ότι αναμένουμε από την γειτονική χώρα μας, την Ελλάδα να αποφύγει (μελλοντικά) τέτοιου είδους εχθρικές ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τις τρίτες χώρες να μην συνδράμουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση