Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»
Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»

Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»

Ως του διεθνούς δικαίου αντιμετωπίζει η την κοινή στρατιωτική Ελλάδας-Αιγύπτου στην , όπως φαίνεται και σε σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τις στρατιωτικές μας αρχές, ενημερωθήκαμε ότι η και η Αίγυπτος πραγματοποιούν μια αμφίβια επιθετική στο νησί της Ρόδου», τονίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στο ανακοινωθέν του, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η Συνθήκη του Παρισιού του 1947 απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική στην , η οποία παραδόθηκε από την Ιταλία στην με την προϋπόθεση της αποστρατιωτικοποίησης (του νησιού). Έτσι, αυτή η άσκηση που πραγματοποιείται στην Ρόδο είναι μια ξεκάθαρη του διεθνούς δικαίου».

Στην συνέχεια, το τουρκικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι μεταβιβάστηκε το εξής μήνυμα στον Πρέσβη της Ελλάδας στην : «Πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, οι οποίες κορυφώνουν την στο

Στο τέλος του ανακοινωθέντος, η τουρκική πλευρά τονίζει τα εξής: «Τονίζουμε ότι αναμένουμε από την γειτονική χώρα μας, την να αποφύγει (μελλοντικά) τέτοιου είδους εχθρικές ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τις τρίτες χώρες να μην συνδράμουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση