Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»
Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»

Άγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»

Ως πρβίαση του διεθνούς δικαίου αντιμετωπίζει η την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου στην Ρόδο, όπως φαίνεται και σε σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τις στρατιωτικές μας αρχές, ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος πραγματοποιούν μια αμφίβια επιθετική άσκηση στο νησί της Ρόδου», τονίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στο ανακοινωθέν του, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η Συνθήκη του Παρισιού του 1947 απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική στην Ρόδο, η οποία παραδόθηκε από την στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της αποστρατιωτικος (του νησιού). Έτσι, αυτή η άσκηση που πραγματοποιείται στην Ρόδο είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Στην συνέχεια, το τουρκικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι μεταβιβάστηκε το εξής μήνυμα στον Πρέσβη της Ελλάδας στην : «Πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, οι οποίες κορυφώνουν την στο

Στο τέλος του ανακοινωθέντος, η τουρκική πλευρά τονίζει τα εξής: «Τονίζουμε ότι αναμένουμε από την γειτονική χ μας, την Ελλάδα να αποφύγει (μελλοντικά) τέτοιου είδους εχθρικές ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τις τρίτες χώρες να μην συνδράμουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση