Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Αγκάθι» στην επερχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή τα 15 έτη
«Αγκάθι» στην επερχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή τα 15 έτη

«Αγκάθι» στην επερχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή τα 15 έτη

Σε περιβάλλον έντονου προβληματισμού έως και εσωτερικών αναταράξεων προσέρχονται, για διαφορετικούς λόγους εκάστη, και αντιπολίτευση, στη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, που έχει εξελιχθεί και σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας. Η συζήτηση προγραμματίστηκε να αρχίσει τη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την Τρίτη.

Εξαρχής, ως γνωστόν, το κύριο πρόβλημα εντοπιζόταν στο εσωτερικό της δικομματικής πλειοψηφίας, καθώς η ιδεολογική διαφωνία του μικρού κυβερνητικού εταίρου σε ανάλογης ευαισθησίας ζητήματα (σύμφωνο συμβίωσης κ.λπ.) διαμόρφωνε την αίσθηση νέου ρήγματος. Το πρόβλημα αυτό πήρε ξαφνικά ευρύτερες διαστάσεις, μετά τη δημοσιοποιηθείσα απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην ψηφίζουν νομοθετήματα τα οποία δεν τυγχάνουν στήριξης και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Μπροστά στο διαφαινόμενο ενδεχόμενο το να κινδυνεύσει με μη έγκριση στην Ολομέλεια και έπειτα από διεργασίες στο κυβερνητικό παρασκήνιο, οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν να ψηφίσουν θετικά επί της αρχής του σχεδίου νόμου.

 Διαφωνίες

Βεβαίως το «αγκάθι» παραμένει, διότι είτε όλοι οι του κ. Πάνου Καμμένου είτε αρκετοί εξ αυτών δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν ένα εκ των κεντρικών άρθρων – εκείνο το οποίο προβλέπει, υπό προϋποθέσεις, τη δυνατότητα «μετάβασης φύλου» και σε ανηλίκους από 15 ετών. Την ίδια στιγμή, για παρόμοιους λόγους, έκαναν την εμφάνισή τους και λίγοι, μεμονωμένοι, και του ΣΥΡΙΖΑ, που εκδηλώνουν τη διαφωνία τους με το και διατυπώνουν την πρόθεσή τους να μην το υπερψηφίσουν.

Θέμα να μην «περάσει» από την Ολομέλεια, πάντως, δεν υπάρχει, καθώς τουλάχιστον η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι δηλώνουν πως θα δώσουν θετική ψήφο, οπότε η απαραίτητη πλειοψηφία για την έγκρισή του υφίσταται. Σημειώνεται ότι μόνον η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, με διαφορετική αφετηρία και περιεχόμενο θέσεων, έχουν ευθέως ταχθεί κατά του σχεδίου νόμου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Ενωση Κεντρώων στις συνεδριάσεις της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής επισήμως κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους: δήλωσαν «επιφύλαξη» και πρόθεση να τοποθετηθούν πλέον στην Ολομέλεια, λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση