Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αύξηση της «μικροδιαφθοράς»
Αύξηση της «μικροδιαφθοράς»

Αύξηση της «μικροδιαφθοράς»

Την παγκόσμια τάση που καταγράφει αύξηση της διαφθοράς ακολουθεί η Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2016 κατετάγη στην 69η θέση έναντι της 58ης του 2015, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2014.

Τα «σκήπτρα» της πλέον αδιάφθορης χώρας κρατάει για τρίτη χρονιά η Δανία και την πρώτη δεκάδα, σε σύνολο 167 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, συμπληρώνουν οι Ν. Ζηλανδία, Φινλανδία, Σουηδία, , Νορβηγία, Σιγκαπούρη, Ολλανδία, , ενώ στη 10η θέση «συγκατοικούν» η ερμανία, το και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αντίστοιχα, οι πλέον διεφθαρμένες χώρες είναι κατά σειράν οι , Ν. Σουδάν, Ν. Κορέα, Συρία, , Σουδάν, Λιβύη, Αφγανιστάν, ουινέα-Μπισάου, , Ιράκ, Ερυθραία και Ανγκόλα. Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη 18η θέση (16η πέρυσι), το Ισραήλ στην 28η (32η), η Κύπρος στην 47η (32η) μαζί με την Τσεχία, η Τουρκία στην 75η (66η) και η FYROM στην 90ή (66η) μαζί με την Κολομ, την Ινδονησία, τη Λιβερία και το Μαρόκο.

Η έρευνα αντικατοπτρίζει την αντίληψη που υπάρχει για τη διαφθορά σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα και βασίζεται στην ανάλυση ειδικών οργανισμών για τη διαφθορά στο Δημόσιο. Η έρευνα χρησιμοποιεί κλίμακα από το 0 (χώρες πολύ διεφθαρμένες) ώς το 100 (αδιάφθορες). Ενδεικτικά, η πλέον αδιάφθορη χώρα, η Δανία, συγκέντρωσε 90 πόντους, έναντι της πλέον διεφθαρμένης ς που συγκέντρωσε 10 πόντους.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση