Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Αυξημένες οι κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα
Αυξημένες οι κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα

Αυξημένες οι κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα

Οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα των περισσότερων δημοφιλών προορισμών της χώρας για την πασχαλινή περίοδο είναι αυξημένες. Σύμφωνα με ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες της χώρας, τις ταξιδιωτικές αποδράσεις ευνόησε η χρονική συγκυρία ότι το Πάσχα «έπεσε» φέτος πιο αργά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Το γεγονός αυτό οδήγησε περισσότερους ξενοδόχους να ανοίξουν τις μονάδες τους ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καλύτερες τιμές, προσφορές και εκπτώσεις, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα κλινών. Θετικά λειτούργησε για την αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης και η απόφαση μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς –που συμπίπτει με την ημέρα του Πάσχα– για τις 3 Μαΐου. Επίσης, οι μετεωρολογικές προβλέψεις για καλοκαιρία τις επόμενες ημέρες ενίσχυσαν τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, οι πωλήσεις των οργανωμένων πακέτων αλλά και των μεμονωμένων κρατήσεων που έχουν γίνει μέσω ταξιδιωτικών γραφείων από τους Ελληνες σε τουριστικά καταλύματα της χώρας παρουσιάζουν για τη φετινή πασχαλινή περίοδο μέση αύξηση της τάξης του 10%. Παράλληλα, στοιχεία της Trivago δείχνουν ότι οι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί που επιλέγουν οι Ελληνες για τις πασχαλινές διακοπές τους αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Στην πρώτη δεκαπεντάδα των επιλογών βρίσκονται φέτος πέντε ελληνικοί προορισμοί έναντι μόλις ενός πέρυσι. Επιπλέον, έρευνα που πραγματοποίησε η Travelplanet24 για τις πασχαλινές διακοπές των Ελλήνων με μεταφορικό μέσο το πλοίο ανέδειξε ως πρώτες επιλογές τη Σύρο και τη Μύκονο και με μέσο το αεροπλάνο τη Σαντορίνη.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος επιβεβαιώνει ότι φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Φέτος, επισημαίνει, είναι σχεδόν πενταπλάσιος ο αριθμός των μονάδων που βρίσκονται εν λειτουργία σε σχέση με την πασχαλινή περίοδο του 2015. Επίσης, εκτιμά ότι κατά μέσον όρο η πληρότητα των καταλυμάτων θα κινηθεί κοντά στο 70%. Ανοδικά κινούνται οι κρατήσεις από την ελληνική αγορά και στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων του προορισμού κ. Γιώργο Ζαφείρη. Ωστόσο, αναφέρει ότι είχαν απώλειες κρατήσεων από τη Σερβία και τη Βουλγαρία, καθώς υπήρχε η εσφαλμένη εντύπωση πως τα σύνορα είναι κλειστά για την οδική μετακίνησή τους προς ελληνικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Γαλιατσάτο, αύξηση παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στα νησιά του Ιονίου, με τις περισσότερες κρατήσεις να κατευθύνονται προς την Κέρκυρα, που αποτελεί παραδοσιακά τον πιο δημοφιλή πασχαλινό προορισμό της χώρας. Στον αντίποδα, υστέρηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις στη Χαλκιδική. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του προορισμού κ. Γρηγόρης Τάσιος επισημαίνει ότι η πληρότητα των μονάδων παρουσιάζει πτώση κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι και κυμαίνεται μεταξύ 65% και 70%. Οι κρατήσεις στις 150 ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν ανοίξει –σε σύνολο 400– τροφοδοτούνται κυρίως από τις βαλκανικές χώρες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεγάλη επιτυχία της Νίκης Βόλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών - https://t.co/Dg7Nw3DsUl -

  • Μνήμη Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς - https://t.co/TBBnPynb7t -

  • Επιχείρηση διάσωσης δύο θαλασσίων χελωνών στο λιμάνι του Βόλου - https://t.co/gvneKS34VE -

"Αλιεύοντας" την είδηση