Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αυξημένες δαπάνες και μισθοδοσία στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος της Βουλής
Αυξημένες δαπάνες και μισθοδοσία στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος της Βουλής

Αυξημένες δαπάνες και μισθοδοσία στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος της Βουλής

Με ιδιαιτέρως αυξημένα ποσά κυρίως σε επίπεδο «ανάλωσης αποθεματικού» ως προς τα , και ς ως προς τα έξοδα, καθώς και με μεγάλη καθυστέρηση δημοσιοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου, δυόμισι μήνες πριν κλείσει το έτος δηλαδή, το καθιερωμένο σημείωμα σχετικά με τον ετήσιο για το προϋπολογισμό του «Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την ».

Ειδικότερα, εμφανίζεται 1.420.000 ευρώ ως τμήμα εσόδων προερχόμενο από «Ιδια Κεφάλαια (ανάλωση αποθεματικού)», σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο που είχε εγγραφεί το περασμένο έτος και το οποίο ήταν 755.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα στοιχεία αναφορικά με το ύψος αυτού του αποθεματικού. Αλλα είναι η ετήσια επιχορήγηση του Ιδρύματος από τη Βουλή (ύψους 650.000 ευρώ), κάποιοι (140 χιλ. ευρώ) και πωλήσεις βιβλίων (50.000 ευρώ).

Αντιστοίχως, υπάρχει συνολική αύξηση ύψους 84 χιλιάδων ευρώ για αμοιβές προσωπικού (από 492 χιλ. το 2016, είναι 555 χιλ. το 2017) και για (από 119 χιλ, είναι 140 χιλ. το τρέχον έτος). Δεν είναι σαφές, από τα στοιχεία που δόθηκαν στην , αν η αύξηση αυτή οφείλεται στην ύπαρξη περισσοτέρων υπαλλήλων συγκριτικώς με την προηγούμενη χρονιά (τον Ιούνιο επισήμως είχε λεχθεί ότι το Ιδρυμα απασχολεί 28 υπαλληλους), ή αν προέρχεται από αναπροσαρμογή των αποδοχών των «παλαιών» υπαλλήλων».

Στα αξιοπρόσεκτα, επίσης, είναι η μεγάλη αύξηση στα προϋπολογιζόμενα ποσά για «Μελέτες – Ερευνες», αφού από τις 2.000 ευρώ πέρυσι, για φέτος καταγράφονται 33.000 ευρώ, ενώ αυξημένα είναι και τα ποσά για «Εκ – DVD» (από 167 χιλ. σε 226 χιλ.), «Εκπαιδευτικά προγράμματα» (από 440 χιλ. σε 511 χιλ.), «Ιστορικές Εκθέσεις – Συνέδρια» (από 110 χιλ. σε 150 χιλ.).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση