Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αυξημένα κατά 10% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών
Αυξημένα κατά 10% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών

Αυξημένα κατά 10% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών

Αυξημένα κατά 10% είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών, ενώ στις ίδιες τιμές παραμένουν τα εισιτήρια για οχήματα και .

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών πολλοί επιβάτες που είχαν κάνει προ ση για τον Αύγουστο, έσπευσαν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να γλιτώσουν την αύξηση του ΦΠΑ που ισχύει από σήμερα.

Ωστόσο όσοι είχαν κάνει ση και δεν είχαν παραλάβει τα εισιτήριά τους θα επωμισθούν το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ κανονικά.

Σημειώνεται ότι η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% που περιελήφθη στο πολυνομο: «Επείγουσες για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (Ε.Μ.Σ.).» που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη βουλή, οδηγεί σε αύξηση των τιμών σε περίπου 100 κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Έως σήμερα ο ΦΠΑ που ίσχυε στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ήταν 13% για τους επιβάτες και 23% στα οχήματα και .

Ουσιαστικά αυτό που αλλάζει είναι η αύξηση κατά 10% στο ΦΠΑ του ατομικού εισιτηρίου του επιβάτη.

Για παράδειγμα το ατομικό για έναν επιβάτη που θέλει να μετακινηθεί από τον Πειραιά στην Πάρο χωρίς επιστροφή, πριν την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10%, κόστιζε 33,50 ευρώ ενώ τώρα ανέρχεται στα 36,50 ευρώ.

Επίσης στη γραμμή -Χανιά από τα 36 ευρώ που ήταν ένα ατομικό θα ανέλθει στα 39 ευρώ.

Εξάλλου μία τετραμελής οικογένεια στη γραμμή -Χανιά με επιστροφή, με καμπίνα και όχημα πλήρωνε 297 ευρώ, ενώ τώρα θα πληρώσει 313 ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση