Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αυξάνεται το επιτόκιο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ
Αυξάνεται το επιτόκιο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ

Αυξάνεται το επιτόκιο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ

Αυξάνεται το με το οποίο θα υπολογίζονται στο εξής οι προσαυξήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, ενώ για πρώτη φορά επιβάλλεται τόκος υπερημερίας και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων του Δημοσίου, οι οποίες έως τώρα ήταν άτοκες.

Τις αποφάσεις αυτές έλαβε πρόσφατα, σύμφωνα με στοιχεία του – ΜΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, διαχωρίζοντας παράλληλα το που εφαρμόζεται στους διακανονισμούς χρεών από αυτό που επιβαρύνει τις ληξιπρόθεσμες (μη ρυθμισμένες) οφειλές.

Αναλυτικά:

-Έως τώρα, τόσο οι διακανονισμοί χρεών από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (, επιχειρήσεις) όσο και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επιβαρύνονταν με το δικαιοπρακτικό επιτόκιο που είναι 5,25%.

-Στο εξής, σύμφωνα με την του ΔΣ που ελήφθη στις 17 Οκτωβρίου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα τοκίζονται με το επιτόκιο υπερημερίας που είναι 6% το χρόνο, ενώ το επιτόκιο στις παραμένει στο 5,25%.

Με την ίδια επεκτείνεται η επιβολή τόκων, εκτός από τους ιδιώτες και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της γενικής ς και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίες (με στοιχεία Αυγούστου ) διαμορφώνονται στα 298,2 εκατ. . Έτσι, το Δημόσιο, όπως και οι ιδιώτες, θα πληρώνει τόκο 5,25% για τις οφειλές που βρίσκονται σε ρύθμιση και 6% για τις ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση