Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αυτός είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Αυτός είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Αυτός είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στη δημοσιότητα οι σοκαριστικοί διάλογοι

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα ο 32χρονος δολοφόνος Αλβανικής υπηκοότητας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία υποστήριξε ότι η εντολή που έλαβε αυτός και οι συνεργοί του ήταν να εκφοβίσουν τον δικηγόρο κι όχι να τον σκοτώσουν. Την ίδια στιγμή, το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζεται.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι και το παρασκήνιο πίσω από τον εκφοβισμό που έγινε δολοφονία

Εξάλλου, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των εκτελεστών με τον έγκλειστο στις φυλακές «Κλόντι», ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Ο «Άρχοντας των φυλακών», ο επονομαζόμενος «Κλόντι», ένας από τους «ιδιοκτήτες» γραφείου ενοικιαζόμενων εκτελεστών και… επιχείρησης εκβιασμών, ακούγεται στο… βάθος μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ενός έγκλειστου συνεργού του με τους δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, να λέει: «Πω πω τον φουκαρά (Μιχάλη Ζαφειρόπουλο). Δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά. Ρε τους βλάκες τους είπαμε να τον πυροβολήσουν στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν».

Ο 32χρονος «ψηλός», ο δολοφόνος του ποινικολόγου και ο 30χρονος άφαντος «κοντός» συνεργός του, είχαν από την αρχή προσχεδιάσει να τον πυροβολήσουν στα πόδια, όπως επίτασσε το «συμβόλαιο». Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία τους, όπως περιγράφεται από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος άκουσε τον «κοντό» να λέει στον δολοφόνο:

«Ρίχτου μία στα πόδια για να πάει το μήνυμα». Το μήνυμα είχε δύο αποδέκτες. Τους έγκλειστους ηθικούς αυτουργούς του εκφοβισμού προκειμένου να πειστούν ότι υλοποιήθηκε το «συμβόλαιο», και τον βασικό στόχο, τον έγκλειστο για το σκάνδαλο της εταιρείας ηλεκτρικής ς, ώστε να υποκύψει στις εκβιαστικές τους απαιτήσεις, καθώς δεν αστειεύονταν…

Ο αρχηγός «Κλόντι», είχε βάλει τον Αρμπέρ Μπάκο και τον Shushari Glajdol  ή Olti Dulce, οι οποίοι είχαν πυροβολήσει τον 65χρονο δικηγόρο ιώργο Αντωνόπουλο στις 3 Νοεμβρίου 2014, έξω από το σπίτι του την Πεντέλη, στο πλαίσιο άλλου «συμβολαίου θανάτου» για λογαριασμό του έγκλειστου για το σκάνδαλο της εταιρείας ηλεκτρικής ς, όπως αυτοί ισχυρίστηκαν ετεροχρονισμένα, να βρουν «εκτελεστές» συμβολαίου εκφοβισμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μέσω μιας άγνωστης γυναίκας έδωσαν προκαταβολή 3.000 ευρώ στους δύο «πρόθυμους» και όταν προχωρούσαν τον εκφοβισμό θα λάμβαναν τα συνολικά 20.000 ευρώ της συμφωνίας.

Ο «Κλόντι», με επίφαση το ποσό των 100.000 ευρώ, που δεν δόθηκε για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου ιώργου Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, έβαλε… τόκους που ανέβασαν το ποσό στα 5.000.000 ευρώ, τα οποία ζητούσε από τον έγκλειστο για την υπόθεση του σκανδάλου, προκειμένου να ανακαλέσουν τις καταθέσεις του που τον κατονόμαζαν ως ηθικό αυτουργό του συμβολαίου θανάτου του δικηγόρου. Επειδή δεν είχαν πρόσβαση στην πτέρυγα που ήταν έγκλειστος ο «στόχος» προκειμένου να τον εκβιάσουν απευθείας, βρήκαν τον «αδύναμο κρίκο» που ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, συνήγορος του έγκλειστου για το σκάνδαλο, ο οποίος μάλιστα μια μέρα πριν τη δολοφονία του είχε δει τον πελάτη του στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο έγκλειστος για το σκάνδαλο επιβεβαίωσε σε κατάθεσή του στους αστυνομικούς τον εκβιασμό του και τις απειλές σε βάρος της ζωής του ίδιου και μελών της οικογένειάς του. Το δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, θα εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο «Κλόντι» να θέλησε να εκμεταλλευτεί την χρονική συγκυρία για την άσκηση επιπλέον πίεσης.

Ο 32χρονος δολοφόνος ήταν αυτός που έκλεισε το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για το μοιραίο απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, με τα στοιχεία «Μιχάλης Λαζαρίδης». Αυτός και ο συνεργός του ήθελαν να αναλάβει την υπεράσπιση συγγενούς τους που είχε συλληφθεί για ληστεία, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έδιναν περισσότερα στοιχεία. Ο 30χρονος πήγε δύο φορές στην… τουαλέτα, μία ακόμη βγήκε από το κτίριο δήθεν για να φέρει προκαταβολή με στόχο την κατόπτευση του χώρου. Όταν έβγαλαν τα πιστόλια, χώρισαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο από τον συνεργάτη του και πέρασαν στο «ζουμί» της επίσκεψής τους.

Για επιπλέον άσκηση πίεσης στον βασικό στόχο του εκβιασμού, με την απειλή των όπλων ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το κλητήριο θέσπισμα που αφορούσε τον πελάτη του, προκειμένου να πάρουν από εκεί τις διευθύνσεις κατοικίας του ίδιου και συγγενών του, ως ένα ακόμη μήνυμα εκφοβισμού για να υποκύψει στον εκβιασμό. Αυτό το κλητήριο θέσπισμα, όπως και το του εγκλήματος, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο, στο της Καλλιθέας, όπου διέμεναν ο δολοφόνος και ο συνεργός του, μέχρι την ημέρα του εγκλήματος. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν επίσης, πολεμικό καλάσνικοφ , φυσίγγια, χειροβομβίδα, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής και δύο πλήρεις αστυνομικές στολές που οδηγούν τις έρευνες και σε άλλα «μονοπάτια».

Ο 32χρονος δολοφόνος που ομολόγησε την πράξη του αλλά επιφυλάχθηκε να μιλήσει για τους ηθικούς αυτουργούς, ήταν δραπέτης φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δεν επέστρεψε από τακτική άδεια. Έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, , πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων έχει κατηγορηθεί ο 30χρονος «κοντός» συνεργός του, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία. Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί είχαν μεταφερθεί την περασμένη Κυριακή στην Ασφάλεια Αττικής, αρνούμενοι φυσικά την συμμετοχή τους. Όπως διαπιστώνεται είχαν συχνές επικοινωνίες με τους , ωστόσο δεν έγινε έρευνα στα κελιά τους καθώς οι αστυ ενημερώθηκαν ότι λίγα 24ωρα πριν είχαν ξεφορτωθεί τα κινητά τους!

 

Πηγή: thecaller.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση