Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αυτοπρόσωπη κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της ΧΑ ζήτησε η εισαγγελέας
Αυτοπρόσωπη κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της ΧΑ ζήτησε η εισαγγελέας

Αυτοπρόσωπη κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της ΧΑ ζήτησε η εισαγγελέας

Την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε «προστατευόμενων μαρτύρων» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, δίχως πλέον να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα, ζήτησε η της έδρας.

Η εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε κατά την αγόρευσή της, ότι και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση, αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα. Έτσι, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων ουσιαστικά «έχει πάψει να ισχύει».

Οι πέντε μάρτυρες που έχουν τεθεί υπό την προστασία ειδικού καθεστώτος που προβλέπει ο νόμος για την ασφάλειά τους πρόκειται για πρώην μέλη ή στελέχη της ΧΑ που μόλις ξεκίνησαν οι έρευνες για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης, προσήλθαν στις αρχές και κατέθεσαν σημαντικά στοιχεία για την εσωτερική δομή, οργάνωση και ιεραρχία της ΧΑ, τα οποία διευκόλυναν τις διωκτικές αρχές στην έρευνα τους.

Μετά την εισαγγελική εισήγηση, το λόγο έλαβε σήμερα η πολιτική αγωγή, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πριν υποχρεωθούν οι πέντε μάρτυρες να προσέλθουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τί θα πράξουν.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση