Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς
Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Με τουλάχιστον έξι μηνών απειλούνται όσοι εμποδίζουν ή απειλούν ότι θα εμποδίσουν την πραγματοποίηση πλειστηριασμών ακινήτων. Η δίωξη, όπως προβλέπει η σχετική που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, θα είναι αυτεπάγγελτη και θα αφορά όχι μόνο όσους προκαλούν σε συμβολαιογράφους, αλλά και αυτούς που προβαίνουν σε απειλές κατά των συμβολαιογράφων.

Οπως προβλέπει η , αντιμέτωποι με ποινή ς έως και τρεις μήνες θα είναι πλέον και όσοι παρευρίσκονται σε χώρους όπου πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί, με στόχο την παρακώλησή τους. Η δεν θα περιορίζεται στους χώρους των ειρηνοδικείων, αλλά θα καλύπτει τους συμβολαιογράφους οπουδήποτε και οποτεδήποτε, δηλαδή χωρίς περιορισμό ως προς τον τόπο ή τον χρόνο διενέργειας του πλειστηριασμού. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους που θα κάνουν όχι μόνο φυσικούς αλλά και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μέσα από τη νέα πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί.

Η θεσμοθέτηση της αυτεπάγγελτης δίωξης για την των συμβολαιογράφων αποτελεί πλέον το αυτονόητο μέτρο προκειμένου να δοθεί τέλος στους προπηλακισμούς και στις επιθέσεις που υφίστανται οι συμβολαιογράφοι που πραγματοποιούν πλειστηριασμούς. Το φαινόμενο της παρακώλυσης των πλειστηριασμών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων και επεισόδια εντός και εκτός των δικαστηρίων, τα οποία επαναλήφθηκαν και χθες κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών με επισπεύδοντες ιδιώτες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, στον χώρο του οποίου συγκεντρώθηκαν μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς, με αποτέλεσμα τις μεταξύ διαδηλωτών και ς, η οποία έκανε και χρήση χημικών. Τα επεισόδια έγιναν παρά την απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τους πλειστηριασμούς ακινήτων με επισπεύδουσες τις .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση