Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς
Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών απειλούνται όσοι εμποδίζουν ή απειλούν ότι θα εμποδίσουν την πραγματοποίηση πλειστηριασμών ακινήτων. Η δίωξη, όπως προβλέπει η σχετική που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, θα είναι αυτεπάγγελτη και θα αφορά όχι μόνο όσους προκαλούν σωματικές βλάβες σε συμβολαιογράφους, αλλά και αυτούς που προβαίνουν σε κατά των συμβολαιογράφων.

Οπως προβλέπει η τροπολογία, αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και τρεις μήνες θα είναι πλέον και όσοι παρευρίσκονται σε χώρους όπου πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί, με στόχο την παρακώλησή τους. Η προστασία δεν θα περιορίζεται στους χώρους των ειρηνοδικείων, αλλά θα καλύπτει τους συμβολαιογράφους οπουδήποτε και οποτεδήποτε, δηλαδή χωρίς περιορισμό ως προς τον τόπο ή τον χρόνο διενέργειας του πλειστηριασμού. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους που θα κάνουν όχι μόνο φυσικούς αλλά και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μέσα από τη νέα πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί.

Η θεσμοθέτηση της αυτεπάγγελτης δίωξης για την προστασία των συμβολαιογράφων αποτελεί πλέον το αυτονόητο μέτρο προκειμένου να δοθεί τέλος στους προπηλακισμούς και στις που υφίστανται οι συμβολαιογράφοι που πραγματοποιούν πλειστηριασμούς. Το φαινόμενο της παρακώλυσης των πλειστηριασμών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων και επεισόδια εντός και εκτός των δικαστηρίων, τα οποία επαναλήφθηκαν και χθες κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών με επισπεύδοντες ιδιώτες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, στον χώρο του οποίου συγκεντρώθηκαν μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς, με αποτέλεσμα τις συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έκανε και χρήση χημικών. Τα επεισόδια έγιναν παρά την απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τους πλειστηριασμούς ακινήτων με επισπεύδουσες τις τράπεζες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση άνδρα στο κέντρο του Βόλου #τροχαίο - https://t.co/nbYZYNE24p -

  • Πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού στο Λιμεναρχείο Βόλου #ΚεντρικόΛιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/Dugzr1pAVc -

  • Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό #Αλμυρός - https://t.co/WihD9EW2Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση