Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυστηρά μηνύματα Παυλόπουλου – Τσίπρα προς ΠΓΔΜ
Αυστηρά μηνύματα Παυλόπουλου – Τσίπρα προς ΠΓΔΜ

Αυστηρά μηνύματα Παυλόπουλου – Τσίπρα προς ΠΓΔΜ

Σαφείς προειδοποιήσεις για τη μελλοντική ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων άφησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο , με αφορμή τις που έγιναν μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ στη μεθοριακή γραμμή της Ειδομένης. Τόσο ο κ. Πρ. Παυλόπουλος όσο και ο κ. , στις που έκαναν μετά τις διαδοχικές συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, συνέδεσαν ευθέως τη στάση της ΠΓΔΜ στο με την προοπτική ένταξής της στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Είχαν προηγηθεί δύο διαβήματα του Ελληνα πρεσβευτή στην ΠΓΔΜ, Θ. Λαλάκου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν και χθες σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ειδομένη το μεσημέρι της Κυριακής. Από την πλευρά της ΠΓΔΜ αφήνονται αιχμές για τον ρόλο των «αλληλέγγυων».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε χθες ότι χώρες όπως η ΠΓΔΜ «όταν συμπεριφέρονται απέναντι στους πρόσφυγες όπως συμπεριφέρθηκαν παραδείγματος χάριν χθες εδώ, στην Ελλάδα, με πράξεις αδιανόητες, απαράδεκτες για τον ανθρωπισμό, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν θέση ούτε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε στο ΝΑΤΟ». Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, περιέγραψε τα περιστατικά της Ειδομένης ως «ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είναι ντροπή και για τις χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτισμού», αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την ΠΓΔΜ. Ο άφησε αιχμές για ΜΚΟ οι οποίες, όπως είπε, προσπαθούν καθημερινά να πείσουν τους πρόσφυγες «ότι πρέπει να παραμείνουν εκεί, αδιαφορώντας αν η παραμονή τους εκεί εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ίδια την ύπαρξή τους, την υγεία τους».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση