Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αυστηρά μηνύματα Μέρκελ – Σόιμπλε προς Αθήνα
Αυστηρά μηνύματα Μέρκελ – Σόιμπλε προς Αθήνα

Αυστηρά μηνύματα Μέρκελ – Σόιμπλε προς Αθήνα

Αυστηρά μηνύματα προς την Αθήνα έστειλε την Παρασκευή η γερμανική πλευρά, δια στόματος τόσο της Αγκελα , όσο και του Βόλφγκανγκ , όσον αφορά το ανοιχτό μέτωπο της ς και το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η Καγκελάριος, η οποία συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη , στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε με παραπομπή στους θεσμούς στο αίτημα και στις προσδοκίες της Αθήνας για ολοκλήρωση της αξιολόγησης με πολιτική .

Η γερμανική πλευρά εμφανίζεται σταθερή στη θέση της ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να συμφωνηθεί σε επίπεδο θεσμών και ότι αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο η οδός του συμβιβασμού με το ΔΤ για τα ανοιχτά ζητήματα, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Σε πιο υψηλούς τόνους κινήθηκε ο ερμανός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ , ο οποίος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, διαφορετικά θα οδηγηθεί σε αδιέξοδη κατάσταση.

«Εάν η Ελλάδα επανειλημμένα δεν κάνει αυτό στο οποίο έχει δεσμευτεί, αυτό εν τέλει δεν θα αποδώσει», υπογράμμισε ο Σόιμπλε, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» και κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση