Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αφορολόγητο με δαπάνες μέσω καρτών ή τραπεζών
Αφορολόγητο με δαπάνες μέσω καρτών ή τραπεζών

Αφορολόγητο με δαπάνες μέσω καρτών ή τραπεζών

Αποκλειστικά μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και των πράξεων που γίνονται μέσω τραπεζών θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους το 2016. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά τη που είχε με τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη νέα ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πάντως και όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, την επόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να κατατεθεί το σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων και το περιουσιολόγιο, κάτι που πιθανόν να γίνει τον Ιανουάριο του 2016. Και αυτό διότι οι πιστωτές της χώρας δεν έχουν απαντήσει ακόμη επί του σχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του «πλαστικού χρήματος» από το 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τα εξής:

• Από το 2016 όλες οι δαπάνες θα πρέπει να έχουν γίνει με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω τραπεζών (ενοίκια, δίδακτρα, αμοιβές οικιακού προσωπικού, αγορές ακινήτων, Ι.Χ., σκαφών αναψυχής, ιατρικές δαπάνες, διατροφές).

• Για να έχει κάποιος μισθωτός ή συνταξιούχος αφορολόγητο όριο θα πρέπει να συγκεντρώσει το 10% του εισοδήματος μέσω καρτών ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών.

Σήμερα το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 9.550 ευρώ ή, διαφορετικά, γίνεται έκπτωση επί του φόρου ύψους 2. ευρώ.

• Εξετάζεται να μην υπάρχει υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων με κάρτες για συνταξιούχους άνω των 75 ετών και ενδεχομένως σε κάποιες ακριτικές περιοχές της χώρας.

• Στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι εξετάζεται να μειωθεί το όριο των 500 ευρώ που γίνονται σήμερα οι συναλλαγές υποχρεωτικά με τραπεζική επιταγή ή μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

Επίσης, ανέφερε ότι θα προβλεφθεί διάταξη, όσοι υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης να μπορούν να υποβάλλουν από κοινού δήλωση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση