Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Οι άδειες και η ζωή των μελών της οργάνωσης «17 Νοέμβρη»
Οι άδειες και η ζωή των μελών της οργάνωσης «17 Νοέμβρη»

Οι άδειες και η ζωή των μελών της οργάνωσης «17 Νοέμβρη»

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από το βράδυ της 29ης Ιουνίου του 2002, όταν η «έσκασε» στα χέρια του Σάββα Ξηρού, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους για τη «». Στα χρόνια που μεσολάβησαν, οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες αποφυλακίστηκαν έχοντας εκτίσει τις ποινές τους, ενώ όσοι ήταν έγκλειστοι λάμβαναν άδειες.

Μετά τη χθεσινή χορήγηση αδείας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο μόνος που δεν έχει εξέλθει των φυλακών από την ημέρα του εγκλεισμού του είναι ο καταδικασθείς ως «αρχηγός» της Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Ο Χριστόδουλος –έχει καταδικαστεί σε 6 φορές ισόβια και 25ετή για συμμετοχή σε έξι δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση– είχε ήδη λάβει έξι άδειες όταν αποφάσισε στις 6 Ιανουαρίου του 2014, ημερομηνία κατά την οποία έληξε η 7η άδειά του, να μην επιστρέψει στο κελί του.

Συνελήφθη ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου του 2015, και στο μεσοδιάστημα συμμετείχε σε σειρά τρομοκρατικών ενεργειών που περιλάμβαναν αποστολές «τρομοδεμάτων» αλλά και το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που στόχευε στην ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδράσουν οι καταδικασθέντες ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Η παραβίαση της αδείας από τον Χρ. Ξηρό είχε συνέπειες και στους λοιπούς εγκλείστους για συμμετοχή στη , καθώς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απαγορεύθηκε η χορήγηση αδείας.

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος έχει καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια και 25ετή για συμμετοχή σε τέσσερις δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση. Ο Τζωρτζάτος παίρνει τακτικά άδειες για να επισκέπτεται την οικογένειά του, καθώς επίσης και εκπαιδευτικές άδειες, ενώ εκπαιδευτικές λάμβανε μέχρι την αποφυλάκισή του και ο Ηρακλής Κωστάρης. Ο Σάββας παραμένει στις φυλακές, παρότι το 2015, εξαιτίας των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, είχε τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί με , αλλά αρνήθηκε επικαλούμενος μεταξύ άλλων τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Ο Σάββας εκτίει 5 φορές ισόβια και 25ετή για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και για συμμετοχή στη 17.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση