Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Αδειάζει» Κύρτσο για τα F-16 η Νέα Δημοκρατία
«Αδειάζει» Κύρτσο για τα F-16 η Νέα Δημοκρατία

«Αδειάζει» Κύρτσο για τα F-16 η Νέα Δημοκρατία

Σαφείς αποστάσεις από τις αναφορές του κ. Γ. Κύρτσου στην Ευρωβουλή σχετικά με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16 παίρνει η Νέα Δημοκρατία.

Πηγές της Πειραιώς σημείωναν πως «για την ασαφή ακόμη συμφωνία αναβάθμισης των F16, η Νέα Δημοκρατία είναι τις τελευταίες μέρες απολύτως σαφής και συγκεκριμένη και την θέση της επανέλαβε σήμερα και ο αρμόδιος τομεάρχη της Βασ. Κικίλια». «Οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση, απηχεί αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν εκφράζει το κόμμα» κατέληγαν οι ίδιες πηγές, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τη θέση που διατύπωσε, χθες, ο Ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για τα F – 16 ενώ το πρωί της Παρασκευής, και ενώ είχε ήδη σηκωθεί σκόνη από τις αναφορές Κύρτσου, ο αρμόδιος Τομεάρχης του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε πως «η αναβάθμιση των F – 16 είναι επιβεβλημένη. Η Κυβέρνηση, όμως, αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με παροιμιώδη προχειρότητα και έχει προκαλέσει πλήρη σύγχυση, εμφανίζοντας καθημερινά αλληλοαναιρούμενες εκδοχές της συμφωνίας».

Παράλληλα, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας αναφορά με το τελικό κόστος της συμφωνίας, τον αριθμό των αεροσκαφών που θα εκσυγχρονιστούν, την ύπαρξη αντισταθμιστικών και το βαθμό εμπλοκής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Αργυρώ Παπανικολάου στον Ολυμπιακό Βόλου - https://t.co/RT7bxavPo6 -

  • Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας - https://t.co/y11jo4t9I0 -

  • Διακριβώθηκε εγκληματική ομάδα για απάτη επιχειρήσεων - https://t.co/8oKaQ9yk2N -

"Αλιεύοντας" την είδηση