Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εστίες ρύπανσης σε Αγιο Κοσμά και Πειραϊκή από την πετρελαιοκηλίδα
Εστίες ρύπανσης σε Αγιο Κοσμά και Πειραϊκή από την πετρελαιοκηλίδα

Εστίες ρύπανσης σε Αγιο Κοσμά και Πειραϊκή από την πετρελαιοκηλίδα

Στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, στην Φρετίδ, στην Πειραϊκή και σε άλλα σημεία των ακτών της Αττικής στρέφεται πλέον η προσπάθεια των συνεργείων απορρύπανσης, καθώς η έχει διασπαστεί σε μικρότερα κομμάτια και μεταφέρεται με τον άνεμο. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο , με τη συμμετοχή της ς του Λιμενικού και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υπάρξει για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Η επιχείρηση απορρύπανσης που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από τη που πρώτη επλήγη από την βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικών συνεργείων επιχειρούν εντατικά από το πρωί στην του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και το ΑΚΤΑΙΑ Oil Spill Response Vessel που εστάλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφαλείας και Περιβάλλοντος (EMSA) στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας «» «η διαρροή καυσίμων από το πλοίο έχει σταματήσει και συνεχίζονται οι προσπάθειες άντλησης του φορτίου, που θα μεταφορτωθεί σε άλλο πλοίο το οποίο ναύλωσε η εταιρεία για το σκοπό αυτό, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μελλοντικής διαρροής».

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το πλοίο ήταν αξιόπλοο, τα πιστοποιητικά του ήταν εν ισχύ και είχε υποβληθεί σε όλους τους ελέγχους, όπως η κείμενη νομοθεσία απαιτεί. Χαρακτηρίζει μάλιστα ψευδή και συκοφαντική «την “υποψία” που εκφράζεται από οιονδήποτε σχετικά με υποτιθέμενη μη καταλληλότητα του πλοίου να εκτελεί το έργο για το οποίο προοριζόταν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση