Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / 7 εκατ. ευρώ διαφυγόντες φόροι από εμπόριο κινητών
7 εκατ. ευρώ διαφυγόντες φόροι από εμπόριο κινητών

7 εκατ. ευρώ διαφυγόντες φόροι από εμπόριο κινητών

Σε πολλά εκατομμύρια ανέρχεται ο τζίρος του κυκλώματος αλλοδαπών, που μέσω ενός δικτύου εικονικών εταιρειών εμπορεύονταν επώνυμα τηλέφωνα δίχως τα μέλη του να αποδίδουν . Δραστηριοποιείτο στη χώρα από το 2013 και εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δέκα άτομα, επτά αλλοδαποί υπήκοοι και (ανάμεσα σ’ αυτούς και οι τρεις «εγκέφαλοι» της σπείρας) και τρεις Ελληνες, στους οποίους η αποδίδει δευτερεύοντα ρόλο. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, οι διαφυγόντες ξεπερνούν τα 7 εκατ. , ενώ το κέρδος που αποκόμισαν τα μέλη του κυκλώματος υπολογίζεται στα 5 εκατ. . Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, οι μετέχοντες στο κύκλωμα μετέφεραν τα κέρδη τους σε και , ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν δύο εταιρείες σε Μ. Βρετανία και Βουλγαρία. Πιθανολογείται ότι χρησιμοποιούνταν από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας για το «ξέπλυμα» των χρημάτων που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Τα επώνυμα τηλέφωνα που λαθρεμπορεύονταν τα διοχέτευαν στην αγορά κυρίως μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων «προσφορών». «Η ελληνική αγορά δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης καθώς τα μέλη της συστηματικά υποτιμολογούσαν τα προϊόντα κατά τη μεταπώλησή τους στο εσωτερικό», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέας Αποστολόπουλος. Όπως εξήγησε, το κύκλωμα είχε συστήσει εταιρείες «φαντάσματα», που προχωρούσαν σε μεταξύ τους εικονικές, ενδοκοινοτικές αγοραπωλησίες κινητών χωρίς να αποδίδουν φόρους στο Δημόσιο και παρακρατώντας τον . Η συνολική αξία των εμπορευμάτων που αποκτήθηκαν μέσω ενδοκοινοτικών αγοραπωλησιών υπολογίζεται στα 58 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το κείμενο της διακήρυξης Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου #ΤριμερήςΣύνοδος - https://t.co/XdaqO2UWwf -

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

"Αλιεύοντας" την είδηση