Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » 7 εκατ. ευρώ διαφυγόντες φόροι από εμπόριο κινητών
7 εκατ. ευρώ διαφυγόντες φόροι από εμπόριο κινητών

7 εκατ. ευρώ διαφυγόντες φόροι από εμπόριο κινητών

Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο τζίρος του κυκλώματος αλλοδαπών, που μέσω ενός δικτύου εικονικών εταιρειών εμπορεύονταν επώνυμα κινητά τηλέφωνα δίχως τα μέλη του να αποδίδουν . Δραστηριοποιείτο στη χ από το 2013 και εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνες έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δέκα άτομα, επτά υπήκοοι και Μπανγκλαντές (ανάμεσα σ' αυτούς και οι τρεις «εγκέφαλοι» της σπείρας) και τρεις Ελληνες, στους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει δευτερεύοντα ρόλο. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, οι διαφυγόντες φόροι ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ το κέρδος που αποκόμισαν τα μέλη του κυκλώματος υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της ς, οι μετέχοντες στο κύκλωμα μετέφεραν τα κέρδη τους σε και Μπανγκλαντές, ενώ στο πλαίσιο της ς εντοπίστηκαν δύο εταιρείες σε και Βουλγαρία. Πιθανολογείται ότι χρησιμοποιούνταν από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας για το «ξέπλυμα» των χρημάτων που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Τα επώνυμα κινητά τηλέφωνα που λαθρεμπορεύονταν τα διοχέτευαν στην κυρίως μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων «προσφορών». «Η ελληνική αγορά δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης καθώς τα μέλη της συστηματικά υποτιμολογούσαν τα προϊόντα κατά τη μεταπώλησή τους στο εσωτερικό», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέας Αποστολόπουλος. Όπως εξήγησε, το κύκλωμα είχε συστήσει εταιρείες «φαντάσματα», που προχωρούσαν σε μεταξύ τους εικονικές, ενδοκοινοτικές αγοραπωλησίες κινητών χωρίς να αποδίδουν φόρους στο Δημόσιο και παρακρατώντας τον . Η συνολική αξία των εμπορευμάτων που αποκτήθηκαν μέσω ενδοκοινοτικών αγοραπωλησιών υπολογίζεται στα 58 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση