Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 7 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη δυτική Αττική
7 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη δυτική Αττική

7 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη δυτική Αττική

Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός

Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει με τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική και συγκεκριμένα Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θύματα από την που έπληξε τις περιοχές αυτές, είναι έως τώρα 7. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εάν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Λίγο πριν τις 12.30 επιβεβαιώθηκε και 5ος νεκρός. Την πληροφορία μετέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης ς κ. Βασιλείου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νωρίτερα, ένας άνδρας 50 ετών βρέθηκε νεκρός σε αύλιο χώρο στο 2ο με 3ο χλμ στην Αθηνών- Θηβών.

Παράλληλα, νωρίτερα ακόμη ένας έχασε τη ζωή του, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, στη Μάνδρα. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, μια ηλικιωμένη ηλικίας 101 ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Η νεκρή εγκλωβίστηκε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με την οικόγενειά της. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι όχι όμως και η ηλικιωμένη. Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός και ένας 89χρονος από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος στην ίδια περιοχή.

Άλλες δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο με συμπτώματα υποθερμίας ενώ έχει τραυματιστεί ένα οδηγός βυτιοφόρου. Οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών – Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσιο. Παράλληλα, οι Αρχές εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλοι νεκροί καθώς είναι πολλά τα υπόγεια που πλημμύρισαν και πολλοί οι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν…

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, ενώ ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν 12 άτομα.

Η περιοχή κοντά στο στρατόπεδο του Πυροβολικού και η περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει κοπεί και η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους να μην μετακινούνται.

Η ανακοίνωσε πως σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 340 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει οδηγούς από αυτοκίνητα, αλλά και άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Τόσο στη Νέα Πέραμο όσο και στη Μάνδρα υπάρχει πρόβλημα τόσο με την ηλεκτροδότηση, όσο και με την υδροδότηση.

Κλειστή η Νέα και η παλιά Εθνική Οδός

Τα νερά που έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο, έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Για να μην κινδυνέψουν οδηγοί η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δύο σημεία στο ρεύμα προς Κόρινθο και σε ένα ακόμη στο ρεύμα προς , εκτρέποντας την κυκλοφορία προς τους παραδρόμους.

Εκτροπή της γίνεται στο 15ο χιλιόμετρο και στο 21ο χιλιόμετρο σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς .

Ο δρόμος έχει κοπεί κυριολεκτικά στη μέση. Τα νερά έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με να διακοπεί η κυκλοφορία στο 39ο χιλιόμετρο.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στο 2ο χιλιομετρο της εθνικής Μάνδρας – Θήβας.

Πηγή: thecaller.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση