Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » 49 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ υπέρ διαγραφής χρέους
49 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ υπέρ διαγραφής χρέους

49 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ υπέρ διαγραφής χρέους

Έγγρφο ίτημα προς την πρόεδρο της ς να συζητηθεί το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους κατέθεσαν χθες 49 του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Θαν. Πετράκο. Ο κ. Πετράκος προφορικά είχε διατυπώσει σχετική πρόταση και κατά τη διάρκεια της τελευταίας δημόσιας συνεδρίασης της προαναφερθείσας ς.

Στο κείμενο της ς, οι «49» δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και μνημονεύουν μέρος των συμπερασμάτων του πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο –όπως λένε– «το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές», ότι «δεν ευθύνεται ο λαός μας και, επιπλέον, είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χς μας με στόχο κυρίως τη διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών».
Εν τω μεταξύ, την επιλογή της να αποστείλει πρόσκληση στον κ. Γ. Στουρνάρα να προσέλθει προς ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών της ς για την υπόθεση της μεθαύριο Δευτέρα, δημοσιοποίησε χθες η κ. Ζωή .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση