Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 49 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ υπέρ διαγραφής χρέους
49 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ υπέρ διαγραφής χρέους

49 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ υπέρ διαγραφής χρέους

Έγγραφο αίτημα προς την πρόεδρο της Βουλής να συζητηθεί το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους κατέθεσαν χθες 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Θαν. Πετράκο. Ο κ. Πετράκος προφορικά είχε διατυπώσει σχετική πρόταση και κατά τη διάρκεια της τελευταίας δημόσιας συνεδρίασης της προαναφερθείσας επιτροπής.

Στο κείμενο της επιστολής, οι «49» δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και μνημονεύουν μέρος των συμπερασμάτων του πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο –όπως λένε– «το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές», ότι «δεν ευθύνεται ο λαός μας και, επιπλέον, είναι της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο κυρίως τη διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών».
Εν τω μεταξύ, την επιλογή της να αποστείλει πρόσκληση στον κ. . Στουρνάρα να προσέλθει προς ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για την υπόθεση της Siemens μεθαύριο Δευτέρα, δημοσιοποίησε χθες η κ. .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση