Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα»
Ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις  «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα»

Ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες με τίτλο «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ο Τομέας Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε., ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, από την Πέμπτη 3 έως την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στην Συντάγματος.

Δέκα περιφέρειες της χώρας –Θεσσαλίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου– παρουσίασαν στην κεντρική σκηνή που είχε στηθεί τα πιο αντιπροσωπευτικά αποκριάτικα ήθη και έθιμά τους, με έμφαση σε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ παράλληλα πρόσφεραν από τα περίπτερά τους τοπικά προϊόντα και γευστικά εδέσματα στους επισκέπτες.

Η Συντάγματος κυριολεκτικά πλημμύρισε από κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, ενώ στα περίπτερα των Περιφερειών οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και γευστικά εδέσματα, προβάλλοντας έτσι τα μοναδικής διατροφικής αξίας προϊόντα που παράγονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, μέσω οπτικοακουστικού υλικού σε κάθε περίπτερο, δόθηκε η δυνατότητα να προβληθούν οι σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί της κάθε Περιφέρειας

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξαν το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστος Τεντόμας και η επικεφαλής του τομέα Ισότητας ΕΝ.Π.Ε., Φωτεινή Βρύνα.

Το παρών έδωσαν επίσης οι Κ. Μπακογιάννης και Π. Τατούλης, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί/ές σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα.

ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (5)

ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (4)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

  • Το καλώδιο που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην Τουρκία #διασύνδεσηΕλλάδαςΑιγύπτου - https://t.co/Qe8AwPiHrJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση