Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » “40 χρόνια Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα”
“40 χρόνια Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα”

“40 χρόνια Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα”

– Επετειακό Λεύκωμα

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων παρουσίας στην , η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέδωσε επετειακό λεύκωμα, το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το λεύκωμα είναι πλέον διαθέσιμο και ηλεκτρονικά και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

 Το λεύκωμα περιέχει μαρτυρίες 9 Ευρωπαίων επιτρόπων και 9 επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην , γεγονότα και εμπειρίες πρώην και νυν στελεχών της, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα αρχείου.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, Πάνος Καρβούνης, επεσήμανε: “η κοινή , η σχέση Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρασε, σε σημαντικό βαθμό, μέσα από έναν βασικό δίαυλο, αυτόν της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην 40ή επέτειο της οποίας είναι αφιερωμένο το παρόν λεύκωμα: της ένταξης, πρώτη δεκαετία προσαρμογής, προσπάθεια αφομοίωσης των ευρωπαϊκών ρόλων και προς το ευρώ, ευρωπαϊκή “κανονικότητα” – που κυοφορούσε ωστόσο νέα προβλήματα – έως “τα χρόνια της κρίσης”  και των κοινών προσπαθειών εξόδου από αυτήν. Όλο αυτό το διάστημα, η Αντιπροσωπεία αποτέλεσε βασικό συνδετικό κρίκο και κανάλι  αδιάλειπτης, αμφίδρομης ς” (διαβάστε τη συνοδευτική επιστολή του κ. Καρβούνη στους συνδέσμους: ελληνικάαγγλικά).

 Ο ίδιος στo λεύκωμα εξιστορεί περιστατικά και κρίσιμες στιγμές της επτάχρονης θητείας του στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον τίτλο “2010-2016: Το αναπάντεχο χρονικό μιας θητείας”. Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενό του εδώ.

Τη δημοσιογραφική και συγγραφή του λευκώματος επιμελήθηκε ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος.

 

 Οπτικοακουστικό υλικό

Μαγνητοσκόπηση ς

Η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά από την σελίδα www.europeforall.gr και μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε επανάληψη εδώ (ελληνικά) και εδώ (αγγλικά). Η ομιλία του κ. Καρβούνη βρίσκεται στο 1:14:08 (ελληνικά) και 2:33:17 (αγγλικά) αντιστοίχως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση