Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Με επιτυχία η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας
Με επιτυχία η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας

Με επιτυχία η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας

Με επιτυχία, πρωτοφανή συμμετοχή περίπου 1.500 αντιπροσώπων , μεγάλο ενδιαφέρον και με εισήγηση του Παναγ. Λαφαζάνη,πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου η Πανελλαδική της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Στην μίλησαν δεκάδες αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, διατυπώνοντας αξιόλογους και ιδιαίτερα χρήσιμους προβληματισμούς για την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, την οργανωτική δομή, την τακτική και τη στρατηγική της ΛΑ.Ε και κυρίως για την ανάγκη πολιτικής αντεπίθεσης της ΛΑ.Ε και πιο δυναμικής παρέμβασης της σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, στην κατεύθυνση μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης, η οποία καθίσταται υπερεπείγουσα για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού.

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη χαιρετισμό απηύθυνε, μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Μανώλης , ενώ μήνυμα έστειλε από τη Βαρκελώνη που βρίσκεται σε Συνέδριο για το Χρέος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαιρετισμό, επίσης, έστειλε στην Σύσκεψη από το Λονδίνο ο Κώστας , ο οποίος δεν μπόρεσε λόγω υποχρεώσεων να παρευρεθεί.

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε προσήλθαν, επίσης, και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους του ΣΧΕΔΙΟΥ- Β, o Θέμις Συμβουλόπουλος εκ μέρους του ΕΠΑΜ, ο Γιάννης Αλμπάνης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ο Παντελής Βαϊνάς εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Σύσκεψης πραγματοποιήθηκαν σε διπλανές αίθουσες συνεδριάσεις Θεματικών ομάδων για κρίσιμους τομείς όπως εργατικής πολιτικής, δικαιωμάτων, αυτοδιοίκησης, αγροτών, ενέργειας, συνδικαλισμού, εκπαίδευσης και εξωτερικής πολιτικής.

Οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής με την έγκριση Πολιτικής Ανακοίνωσης και τη Σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής, Επιτροπής Καταστατικού και Επιτροπής Θέσεων, ενόψει της ιδρυτικής Πανελλαδικής Διάσκεψης της ΛΑ.Ε, που προβλέπεται να διεξαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου.

Στελέχη της ΛΑ.Ε θεωρούσαν πολύ σημαντικό ότι διεξήχθη με επιτυχία η Πανελλαδική Σύσκεψη και μεγάλο κατόρθωμα ότι σε πολύ λίγο διάστημα η ΛΑ.Ε απόκτησε πάνω από 250 μαζικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, με πολλές χιλιάδες μέλη, οι οποίες διαρκώς εξαπλώνονται και επέλεξαν συναινετικά για τη Σύσκεψη περίπου 1500 αντιπροσώπους.

Τα ίδια πολιτικά στελέχη τόνιζαν ότι η επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης δίνει μεγάλη δύναμη στη ΛΑ.Ε για ένα μεγάλο άνοιγμα στην και στους απλούς εργαζόμενους οι οποίοι, ανεξάρτητα από την τους προέλευση, αναζητούν δημοκρατική, πατριωτική και αντιμνημονιακή έκφραση που να διέπει ήθος, αξιοπιστία και συνέπεια.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη, επίσης, δίνει την ευκαιρία για ένα πιο ανοιχτό διάλογο μέσα στη ΛΑ.Ε με τον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό και πατριωτικό κόσμο, για τη νέα ταυτότητα της Αριστεράς στην εποχή μας και την επανίδρυσή της, ως μιας δύναμης που μπορεί να ηγεμονεύσει σε ένα σχέδιο διεξόδου από τη σημερινή αλλά και την , αξιακή και πολιτιστική παρακμή που δοκιμάζει σκληρά τη χώρα.

laen1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση