Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / 24ωρη απεργία στους δήμους την Τετάρτη
24ωρη απεργία στους δήμους την Τετάρτη

24ωρη απεργία στους δήμους την Τετάρτη

Μήνυμα προς την για… περισσότερες παροχές αποτελεί η αυριανή 24ωρη που έχει κηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Η ομοσπονδία ήταν και παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά σωματεία με κύριο μοχλό πίεσης τη συσσώρευση των σκουπιδιών για εβδομάδες στους δρόμους των πόλεων.

Χαρακτηριστικά φέτος στην αρχή του καλοκαιριού μετά την αποχή πολλών εβδομάδων (και όχι έτσι ώστε να καταβάλλονται τα μεροκάματα των εργαζομένων) από την αποκομιδή των απορριμμάτων, το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα μονιμοποιήσει μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ πολλές χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα στους δήμους.

Μόλις στην αρχή του φθινοπώρου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος προχώρησε στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στην οποία προβλέπονται λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες ημέρες άδειας.

Στην ίδια γραμμή της ασφυκτικής πίεσης προς την , η η ΠΟΕ- ΟΤΑ πραγματοποιεί αύριο, 22 Νοεμβρίου, 24ωρη απεργία διεκδικώντας μεταξύ άλλων, την ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα για την ένταξη και του προνήπιου στην υποχρεωτική , αμεσες προσλήψεις και την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. και για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. Γι΄ αυτό λένε φτάνει πια. Θέλουν πλέον η συγκυβέρνηση -ΑΝ.ΕΛ. να κάνει πράξη τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της. Σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν το δρόμο των κινητοποιήσεων και της αγωνιστικής-ενωτικής παρέμβασης του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητους ακόμη και τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση