Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εκλογές
Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εκλογές

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εκλογές

Οι οριστικές αποφάσεις για το αν και πότε θα γίνουν , αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το τέλος της σύσκεψης που άρχισε λίγο μετά τις 15:00 στο γραφείο του κκ. Τσίπρα στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει στενούς συνεργάτες του, το επιτελείο του , καθώς επίσης κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με τους οποίους θα συζητήσει το θέμα πριν λάβει την τελική απόφασή του. Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη παρίστανται οι κκ. Νίκος Φίλης, , Αλέκος , Νίκος , , Τάσος Κορωνάκης και άλλοι.

Ο κ. Τσίπρας ζητεί τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών και τις απόψεις τους, ωστόσο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις και εμφανίζεται να εξετάζει τα υπέρ και τα κατά που έχουν οι δύο βασικές εναλλακτικές: η άμεση προσφυγή στις κάλπες ή η μετάθεση του χρόνου εκλογών για τον Οκτώβριο.

Μεταξύ των υπουργών και των στελεχών του επιτελείου του , εκείνοι που εισηγούνται την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ει δυνατόν ακόμη και στις 20 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις 27, επισημαίνουν πως έχει διαγνωσθεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η μετάθεση του χρόνου των εκλογών ουσιαστικά σημαίνει παράταση της αστάθειας.

Στον αντίποδα, εκείνοι που επιθυμούν τη μετάθεση του χρόνου εκλογών και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να γίνουν πριν από τις 11 Οκτωβρίου υποστηρίζουν ότι εάν γίνουν μετά την πρώτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση θα έχει διαμορφώσει εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων για την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη και θα μπορεί να πάει στις έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις σχετικά με το χρέος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση