Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εκλογές
Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εκλογές

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εκλογές

Οι οριστικές αποφάσεις για το αν και πότε θα γίνουν εκλογές, αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το τέλος της σύσκεψης που άρχισε λίγο μετά τις 15:00 στο γραφείο του κκ. στη . Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει στενούς συνεργάτες του, το επιτελείο του , καθώς επίσης κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με τους οποίους θα συζητήσει το θέμα πριν λάβει την τελική απόφασή του. Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη παρίστανται οι κκ. Νίκος , Πάνος Σκουρλέτης, Αλέκος , Νίκος , Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Τάσος Κορωνάκης και άλλοι.

Ο κ. Τσίπρας ζητεί τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών και τις απόψεις τους, ωστόσο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις και εμφανίζεται να εξετάζει τα υπέρ και τα κατά που έχουν οι δύο βασικές εναλλακτικές: η άμεση στις ή η μετάθεση του χρόνου εκλογών για τον Οκτώβριο.

Μεταξύ των υπουργών και των στελεχών του επιτελείου του , εκείνοι που εισηγούνται την άμεση στις , ει δυνατόν ακόμη και στις 20 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις 27, επισημαίνουν πως έχει διαγνωσθεί ότι η δεν μπορεί να προχωρήσει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η μετάθεση του χρόνου των εκλογών ουσιαστικά σημαίνει της αστάθειας.

Στον αντίποδα, εκείνοι που επιθυμούν τη μετάθεση του χρόνου εκλογών και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να γίνουν πριν από τις 11 Οκτωβρίου υποστηρίζουν ότι εάν γίνουν μετά την πρώτη , η θα έχει διαμορφώσει κλίμα εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων για την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη νέα συμφωνία και θα μπορεί να πάει στις εκλογές έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις σχετικά με το χρέος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

  • Απείλησε με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη χώρου που μισθώνει #ΟμάδαΔΙΑΣ - https://t.co/4KhIAHMTlB -

"Αλιεύοντας" την είδηση