Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / 20.000 εκπαιδευτικοί σε βάθος τριετίας
20.000 εκπαιδευτικοί σε βάθος τριετίας

20.000 εκπαιδευτικοί σε βάθος τριετίας

Την πρόσληψη 20.000 εκπαιδευτικών, μέσα στην επόμενη τριετία, έως το , προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος στην εφημερίδα «Έθνος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποχώρηση 30.000 δασκάλων και καθηγητών τα τελευταία χρόνια, χωρίς να αντικατασταθούν, έχει αυξήσει κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας των διδασκόντων. Η εικόνα του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας περιγράφεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2015. Σύμφωνα με αυτήν, το 40% των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια στη χώρα μας είναι γερασμένο, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο του 30% στις χώρες του ΟΟΣΑ. Οι καθηγητές που υπηρετούν στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 48,8 χρόνια, ενώ οι μαθηματικοί έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 52 χρόνια. Ακολουθούν φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι και γεωλόγοι με μέσο όρο ηλικίας τα 51,2 χρόνια και μετά οι φιλόλογοι με μέσο όρο ηλικίας τα 47,7 έτη.  Οπως αναφέρει ο κ. , θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τον ΟΟΣΑ, «προκειμένου από το σχολείο της κρίσης να περάσουμε στο σχολείο της ανάπτυξης και της συμμετοχής».

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο –όπως δήλωσε ο κ. Φίλης– προχωρά στη δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» για να αντιμετωπιστούν τα και το πρόβλημα των γερασμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Η καταγραφή αυτή μέχρι στιγμής δίνει τα εξής στοιχεία: Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπηρετούν σε μόνιμες θέσεις συνολικά 135.766 και καθηγητές. Από αυτούς οι 66.179 στην πρωτοβάθμια και οι υπόλοιποι 68.123 στη δευτεροβάθμια. Ταυτόχρονα υπηρετούν και 20.234 , εκ των οποίων οι 13.512 σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και οι υπόλοιποι 6.488 σε γυμνάσια και λύκεια. Στην πρωτοβάθμια στους μόνιμους εκπαιδευτικούς ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 45,6 έτη (στους τα 43,4). Στη δευτεροβάθμια η ηλικία αυξάνεται, και ο μέσος όρος φτάνει τα 48,8 έτη (48 έτη στους ).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση