Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » 18 παιδιά σε βαν Σύριου διακινητή
18 παιδιά  σε βαν Σύριου διακινητή

18 παιδιά σε βαν Σύριου διακινητή

Μέλος πολυμελούς σπείρας δουλεμπόρων φέρεται πως είναι ο 37χρονος υπήκοος Συρίας που συνελήφθη την Κυριακή στην Ασπροβάλτα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Οδηγούσε κλειστό βαν, μέσα στο οποίο βρέθηκαν στοιβαγμένοι 30 ομοεθνείς του, ανάμεσα στους οποίους και 18 παιδιά. Πάντως, πέντε τουλάχιστον συνεργοί του 37χρονου δεν έχουν ακόμη συλληφθεί και, τυπικά τουλάχιστον, αναζητούνται στο πλαίσιο ς που διεξάγει η

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, οι 30 Σύροι πρόσφυγες μπήκαν στη χώρα από αφύλακτο σημείο κατά μήκος των χερσαίων συνόρων Ελλάδας-ς, στον Εβρο. Καθένας από αυτούς επρόκειτο να πληρώσει 1.700 στα μέλη του κυκλώματος, μετά την ολο της μεταφοράς τους από την στην Ελλάδα.

Η ομάδα των 30 προσφύγων επιβιβάστηκε σε βαν, το οποίο προσπάθησαν να ελέγξουν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Ασπροβάλτας.

Σύμφωνα με την , ο 37χρονος οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε με ελιγμούς να διαφύγει από το μπλόκο που είχαν στήσει στο σημείο τοπικού Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης. Η προσπάθειά του δεν καρποφόρησε και, τελικά, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε , διακίνηση παράνομων μεταναστών και απείθεια.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση