Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » 120 δόσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών προς ταμεία
120 δόσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών προς ταμεία

120 δόσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών προς ταμεία

Θέμ ημερών είνι η έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα όπως για παράδειγμα εμπόρους ή ελεύθερους , δικηγόρους, γιατρούς αλλά και αγρότες, σε έως και 120 .

Η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση αναμένεται να λάβει την υπογραφή της αρμόδιας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες με χρέη έως και 50.000 . Και αυτό, γιατί με την ένταξη στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα μπορεί να λάβει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, θα αναστέλλεται κάθε διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων και βέβαια θα σταματά ο υπολογισμός  περαιτέρω τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Σύμφωνα με την απόφαση που αποκαλύπτει η «Κ»,  στη διαδικασία θα μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον (α) οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ή (β) οι οφειλές τους προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους. Επίσης, δυνατότητα υπς στη ρύθμιση έχουν φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που γεννήθηκαν έως τις 31.12.2016 και οι αιτήσεις υπς σε αυτήν θα υποβάλλονται έως  τις 31.12..

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση