Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » 120 δόσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών προς ταμεία
120 δόσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών προς ταμεία

120 δόσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών προς ταμεία

Θέμ ημερών είνι η έναρξη της διαδικασίας ς οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα όπως για παράδειγμα εμπόρους ή ελεύθερους επαγγελματίες, δικηγόρους, γιατρούς αλλά και , σε έως και .

Η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση αναμένεται να λάβει την υπογραφή της αρμόδιας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες με χρέη έως και 50.000 ευρώ. Και αυτό, γιατί με την ένταξη στη ο οφειλέτης θα μπορεί να λάβει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, θα αναστέλλεται κάθε διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων και βέβαια θα σταματά ο υπολογισμός  περαιτέρω τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Σύμφωνα με την απόφαση που αποκαλύπτει η «Κ»,  στη διαδικασία θα μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον (α) οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή (β) οι οφειλές τους προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους. Επίσης, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. , ) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που γεννήθηκαν έως τις 31.12. και οι αιτήσεις υπαγωγής σε αυτήν θα υποβάλλονται έως  τις 31.12.2018.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση